2019. május 2., csütörtök

Laborlelet eredménye

Folytatódott a borús, esős időszak. Így lesz egész héten (hál' istennek! 😉).
Reggel Szilviék elmentek, kezdődött az iskola mindkettejük számára.
Készülődtem, pakoltam, rendet raktam, előkészültem.
Istvántól utalás érkezett, nagy bódogságomra.😚
El is utaltam e-bankon a közös költséget, majd 9-kor lementem anyámért. Sógornőm ma délután fog menni a háziorvoshoz a laborlelet ügyében.
Anyámat otthon mosdásra invitáltam és megfésültem, Előkészítettem a teát, kivit, némi karamellát.
Megbeszéltük, hogy lemegyek kissé, mert vannak elintéznivalók és vásárolnivalók.
Általában nem "indul el", ül vagy fekszik és nézi a tévét.
A Coopnál az ATM nem működött. A Coopba bementem venni egy nyugdíjas bérletet, majd továbbmentem a gyógyszertárba, ahol kiváltottam anyám két receptjét meg egy sajátot.
A Sparnál is van egy ATM, így ott vettem fel pénzt, majd bevásároltam a Sparban.
Hazaérve ebédeltettem kolbászos nokedlis paprikás krumplival, csemegeuborkával, majd kávét főztem, vittem neki.
Párórás lábáztatás következett, aminek a végén földön ülve megkísérlem levágni a körmeit. Ami gombás, az katasztrofális... Utána Kitonail lakkozás, majd gyógytornáztunk kissé.
Dani telefonált, épp anyámnál etette a macskákat. Beszélgettünk, mi újság, meg hogy Imre bácsival is igen gyakran beszél. Úgy tűnik, Imre bácsi figyeli, mikor megy oda valaki.
Mivel Dani, ha nincs szükség rá a munkájához, ott tartja a digis nagylétrát, így most ezt kihasználva Imre bácsival kitakarították a tető utca felőli csatornarészét, mert már gyakorlatilag úgy nézett ki, mint egy botanikus kert a tető szélén...
A sorozatok után levittem anyámat fél 8-kor.
Ezután megbeszéltük a laboreredményt... szóval nagyrészt tök jó anyám laborlelete, eltekintve a vizeleteredményektől. Ott mindhárom adat sokszorosa volt a megengedettnek. Ez azt jelentette, hogy lényegében a vizelete tele van baktériummal! Valószínűleg emiatt voltak a váratlan és rendszertelen vízömlések, meg hát a lábdagadásnak sem tett jót... Arról mindenesetre a vízhajtó nagyon hamar gondoskodott, hogy lemenjen...
Most antibiotikumot kapott a baktériumok miatt, 5 napig kell szednie, napi két szemet. Ezután újabb vizeletvizsgálat lesz.

Később még jött Dani, elvitte a mosott ruhát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése