2016. december 14., szerda

Szárazételosztás

Szilvinek jött egy ajánlott levél a pógármesteri hivatal által -- gondolom, akik egyedülálló szülők vagy más hasonló nevelési rászorultsági alapon (pl., hogy ők kétszer egy évben kapnak 5700 értékben utalványt, augusztusban és karácsony előtt; utóbbi már neki is megjött hó elején) --, hogy itt nem messze tőlünk a ref. templomnál 5 kg-os tartós élelmiszer osztása lesz nekik.
Iskola után ki is várták az 5 órát az aulában a gyerekkel, és felvették a csomagot. Utána ahogy néztük, volt az 7 kg is. Liszt, cukor, rizs, száraztészta, olaj, citrál, babkonzerv, májkrém, keksz, tea voltak benne.
Természetesen le is fotóztam.


Már rég túlvagyunk azon, hogy ez kényelmetlen vagy sem.
Voltam már én is ezen az oldalon is, meg amazon is. Sőt, a magam módján mai napig is segítek és szeretek is segíteni.
Amikor valaki már átesett párszor azon, hogy még 1-2 hét és egy fillérje nincs, akkor már nem számít, mi mennyire ciki vagy sem.
A dologhoz hozzátartozik, hogy a templomban akkor volt valami iskolások karácsonyi énekkari koncertje.
S az elirányító személyek azonnal tudták minden odaérkező, arra haladó embernek a hova való irányítását.:))
A kocsikból kiszálló, puccosabb, ünneplős embereket azonnal terelték a templonyba, ahol a műsor volt; míg a gyalogos, hétköznapi ruhás, szatyrokkal érkezőket -- esetleg húzóskocsis bácsit -- pedig szívélyesen hátra, a közösségi házhoz.:))
Ez lényegtelen, nincs ezzel semmi baj, csak mi jót szórakoztunk a látszat jelentőségén, a dolgok egyértelműségén.:) Nyilván nem a kalapos, puccos dáma fog cukorért meg lisztért sorbaállni...:DDD
Amúgy természetesen jól jött az adomány.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése