2016. május 2., hétfő

Ügyek-bajok

Hétfőn megérkezett a március 7-én többedjére intézett TB-jogosultságom határozata. Állítólag 1 hónapra lett ígérve, nos hát ebből csaknem két teljes hónap lett! Már régóta vártam, szerencse, hogy ezt már nem kell bevinnem a Darabosra. Ajánlott levél volt, úgyhogy a postás felhozta.
Megállapították, hogy egészségügyi biztosításom jogalapja fennáll. Amit eddig is tudtunk és soha nem is volt belőle probléma egészen addig, míg át nem került a hatósági jogkör egyik helyről a másikra...

Mivel most lenne az aktív korú foglalkoztatáshelyettesítő támogatás lejártának évfordulója, ahhoz is várnám a felülvizsgálati papírokat. De pontosan, mivel hogy átkerült más helyre, a tavalyi tapasztalatok alapján lehet, hogy megint csak július végén kapom, mint tavaly. Őrület ez, hogy emiatt nincs az elvileg ezzel a pozícióval járó nyugdíjas bérletem, mert az azelőtt minden évben azonnal, májusban ki lett adva és következő év május 31-ig volt érvényes. Már lassan 1 éve, hogy nincs bérletem... Jóval kevesebbet is járok fel, és jóval többet is gyaloglok.

Múlt héten Szilvi is volt bent a kormányhivatalnál, mert neki is jött előzőleg levél arról, hogy megkötötte, majd visszamondta a szerződést a közmunkát illetőleg, és hogy menjen be ezt rendezni a MÜK fenti irodájában. Elvileg még utólag kap valamennyi fht.-t, mert előző hónapra kapjuk, és elvileg szűk félhavi még járna. De ha ilyen szintcsúszások vannak, akkor még az sem lepne meg, ha megkapná pár hónapig a teljeset, csak az meg idegesítő, mert nem szabadna elkölteni, hiszen utólag úgyis rájönnek és vissza kell fizetni! Szóval inkább azon drukkolok, hogy a helyes, JÁRÓ összeg jöjjön neki, mert azt a keveset elkölteni egy pillanat... és lenne is mire.

Délután elkezdtem a felnőtt színező füzetben egy kiválasztott macskát kifesteni. Ehhez Szilvi vett egyszer egy 12 színű, következő nap egy 24 színű színes ceruzát. Roppant élvezem a dolgot, csak eddig is baromi kevés volt az időm, vagyis lehetetlen mindennek, amit szeretek, kicsit is beleférni a 24 órába, és most egy baromi izgalmas könyvet NEM olvastam tovább pár napig...
Tök jó. Kicsit hasonlít a hímzéshez egyébként! És azért nem hűbele-Balázs módra kell nekiesni, figyelni kell a minták szimmetriájára is színileg. Meg még sok egyéb másra, passzolásra, harmóniára...

Volt kolléganőmtől kaptam mélt, hogy elképzelhető, hogy lenne egy, még táskaírógéppel leírt könyvanyag, és ha sikerrel lefutná a köröket a cégnél, hogy mégis egy kész, már csak tördelendő anyag kerülne munkára, kicsit túl sok lenne 5-600 oldalt nem nyomdai szedőnek-szerkesztőnek begépelni. Én szerkesztett, rendszerileg tiszta munkát adok, amelyen már korrektori, stilisztikai meló sincs, mert nemcsak intelligensszedést-szerkesztést csinálok, hanem egyúttal javítok mindent, ami helytelen bármiféle szempontból.
Egy igent vagy nemet kért előzőleg ahhoz, hogy vállalom-e -- és csak aztán kezd a körök lefutásához, valamint majd csütörtökön fog tárgyalni az illetékessel, utána tud többet mondani.
Kíváncsi leszek.
Ha bejön, egyrészt pénzt is jelent, másrészt ennyi-száz oldal több hetet ki fog tölteni úgy, hogy mást nem nagyon csinálhatok lelkifurdalás nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése