2016. május 19., csütörtök

3. színezős macskám:)

Ma készen lett egy újabb felnőtt színezős cica.
Ez már a 3.! Ezt 3 délután kb. 4-5 órája alatt színeztem.:)


Mivel ez nem lesz sokkal hosszabb poszt, ezért megismétlem a hármat, jólesik együtt látni az eddigieket.:)


*

Még annyi a jó hír máról, hogy Szilvi végre a határidő utolsó napja előtti nap elment a Bence utáni vásárlás után feljőve -- miután rákérdeztem... -- a Dienes Egügyi Szakközépbe. Ugyanis ingyenes OKJ-tanfolyamok indulnak, 2 éves ápoló-gondozó szakmával +1 évvel, ami felsőfokot ad. Még egy indulását jelezték: csecsemő- és gyermekápolói, az 2 éves lett volna összesen, erre jobban szeretett volna jelentkezni, de kiderült, hogy ez lehet, hogy nem indul, mert összesen hárman jelentkeztek rá.
Istenem, ha 10 évvel korábban lennék, én is indultam volna bármelyiken. Még sokkal vitálisabb voltam... és még dolgozni is csak jobban elboldogultam volna fizikálisan is. Most már örülök, ha magam körül ellátom a dolgokat, eljárok, ahova kell vagy szeretnék, jelentősebb fájdalmak nélkül, melyeket igyekszem nem figyelembe venni, pedig elég 1-2 óra, hogy jelentkezzenek.
De most azon szórakoztunk Szilvivel, hogy nekem már valóban nem érdemes, mert mire elvégzem (2+1 év, az 1 év nem kötelező rá, de azzal már felsőfokút ad), lassan amúgy is nyugdíjjogosult lennék. Másrészt biztos vagyok benne, hogy én már, sajnos, ápolói szakmában egészségi okok miatt nem valószínű, hogy helyt tudnék állni.
De Szilvinek kár lenne kihagyni. Aztán hát... az majd kiderül, hogy vajon mennyire lesz ingyenes és hogy fogjuk bírni. Elvileg heti kétszer lesz napi 6 órában. Beadta a jelentkezést, beszélgetett az ügyintézővel, és majd nyáron értesítik, mikor lesz a megbeszélés.

1 megjegyzés: