2016. március 11., péntek

MÜK és Tecsó

11-én mennem kellett az idén először a MÜK-ba.
Természetesen szakadt az eső. Ez azért jelentőségteljes nálam mostanában, mert valahányszor intézkedni megyek, vannak iratok, dossziék és van buszjegy... meg van vizes esernyő. Valahogy az ilyesmi elég nyűgös így. Pl. nem kezelődik le a jegy, ha egy kicsit is baja van. Vagy pl. a csekket nem viszi át a pöcsételőgép a postán. Meg hát hivatalos iratok is hogy néznek már ki elázva?
Míg intézed a dolgod, hogy oldod meg a vizes esernyőt, hogy a kezed száraz maradjon az iratokhoz? Nyilván megoldom, mert muszáj, de tényleg körülményes, na.
Kicsit f*stam, hogy az év első alkalmával emeletre, irodába küldenek, ahol órákat kell ácsorogni megint, és szerintem csak azért úsztam meg, mert annyian voltunk a hatalmas előtérben, hogy szinte rögtön a bejárat után következett a sor vége. Onnan oda se láttam a jelentkezőpulthoz, annyian voltunk. Mindenkit csak nem küldhettek fel, mert akkor délig nem végeznek!
Ezen azért is csodálkoztam egyébként, mert péntek volt. Sosem hívtak még péntekre. Pénteken -- ennyien? Mikor ugye, a pénteki nyitva tartás egyébként is irodákban máshogy néz ki, mint pl. az én régebbi munkahelyeimen. Mert azoknál pénteken ugyanannyit (néha inkább: SŐT!) kellett dolgozni és maradni, mint hétfőn.
Úgyhogy mikor 40 perc várakozás után odaértem a pulthoz, tőlem is megkérdezte a hölgy, hogy van-e külön bejelentenivalóm, óhajom, kérdésem stb. az ügyintézőhöz? Nem, mondom, csak jelentkezni jöttem. Úgyhogy megkaptam a pecsétemet és a következő időpontot, hála a jó istennek.
Ezután gyaloglás buszmegállóhoz, majd szerencsére olyan busz jött, ami a Tecsó előtt is megáll, tehát azzal mentem. Ott befizettem két nagy csekkemet, melynek összege már csupán e hónapban a második fht.-mat tenné ki, és még mindig várok egyet, ami lehet, szintén nagy lesz (emiatt is nem mertem belevágni a net-ügyintézésbe). Még kiváltottam néhány fontos szívgyógyszert, vettem két megszokott és imádott sajtos rolót, valamint kaját ebédre. Szerencsére így megszabadultam a Tecsó Clubcard kártyás 400 Ft-os utalványomtól is, mert azokat is beváltottam (nem szeretem, ha ilyeneket elfelejtek, mert kifuthatok a határidőből, és nekem 400 Ft is pénz. Pl. 2 sajtos roló.:)), vagy egy sofőrös buszjegy). Vettem Mamunak magamtól (tehát ezeket nem írta fel) 4 csomag virágmagot is, meg egy kis rúd parizert, mert tudom, hogy ő is olyan nehezen eszik jó étvággyal valamit, és rászokott a parizerre, amit akár ujjnyi vastagra is vághat. Pár szelet neki magában is elég fél napra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése