2016. március 5., szombat

Egy heti hiábavaló várakozás

Szombaton olyan munkanap volt, hogy még az iskola is kötelező volt, tehát nem volt szabad ügyeletet kérni (amit mi soha nem szoktunk, tekintve az anyja munkanélküliségét). Csak orvosi igazolással lehetett hiányozni. Magyarul rendes munkanap, amivel a 15-e előtti hétfőt dolgozzák le az emberek.
Meglepődve észleltem, hogy a posta is működik. Mivel már 5-e volt, természetesen ma is, mint egész héten, vártam a postást, hogy legalább azt a qrva szelvényt megkaphatnám.
Ugyanis hétfőn mennem kell a reumára, és nem szeretnék ott újra balhét a "rendezetlen TB-m" miatt.
Mondjuk, ott és máshol sem eddig soha nem volt balhé, csak a DEXÁ-nál.
Namármost, mivel hétfőn háromnegyed 2-re vagyok híva a reumára, úgy gondoltam, hogy előtte pár órával bemegyek a Darabosra, hogy bevigyem az ajánlva kapott hatósági igazolást PLUSZ az utolsó kifizetésről a szelvényt. DE -- nem jött a postás...
Ez is felfoghatatlan, mert 1 éve, hogy átvették a kormányhivatalok ezt a fajta ügyet, és azóta mindig 1-jén megjön a pénz (ünnep esetén 2-án), ez az egyetlen, amit jobban csinálnak, mint az előző intézők. Az önkormányzat által leghamarabb 7-étől lehetett várni az fht.-t.
Na, pont most természetesen NEM jött meg a pénz, pedig egész nap mozdulni sem mertünk és figyeltünk mint állat. Érdekesség még, hogy Szilvinek utalással jön a pénz, és ő már 1-jén megkapta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése