2016. március 18., péntek

Cicamatrica ajándék

Megjött végre vagy 8 hónapos késéssel az eredeti ügyhónapfordulóhoz képest Szilvi aktív korú fht.-ról szóló határozat... Neki át is csúsztatták a fordulópontot több hónappal későbbre. Én sem bánnám, ha az enyémet átcsúsztatták volna hivatalosan is, mert tavaly is csúsztunk félévet, de a határozatban mégis a május szerepel. Ez már csak a bérlet miatt sem lenne elhanyagolandó, mert, ugye, járna a nyugdíjas bérlet is, és én többé-kevésbé le is utazom azt a 3600 Ft-ot. Még sincs lassan 1 éve bérletem, úgy elcseszték az időt és bürokratizálták az eljárást.
Ez lényegében előre váltott jegyekkel 12 utazást jelent megállótól függetlenül. Ha lenne bérletem, teherrel tutira nem gyalogolnék ennyit, pl. a Tecsóból. De így kénytelen vagyok, mert 2-3 megállóért nem pocsékolok jegyet.

Ma egyéb öröm is ért, de a nőnapos bejegyzésnél már említettem: megjött egy igénylésre felkínált nőnapi ajándék, egy fekete cica dizájnos falimatricája. Postaládába volt kissé gyűrötten betuszkolva, és nem bubis borítékba, na de hát ingyen mit várhat az ember? végül is a matricán nem látszott károsodás, a borítéknak meg úgyis mindegy. Volt benne egy nőnapi virágos üdvözlet is képeslap formában.
Én már itt a sok gondban el is felejtettem, hogy rányomtam, hogy kérek, hiszen hol van már nőnap...?
Aztán mégis megjött!
Szilvi segítségével pakoltuk fel a falra, kicsit aggódva, mert a tapéta rücskös, az ilyesmit meg célszerű sima felületre tenni. De nálunk bármilyen felület is már csak nagyon-nagyon gyéren van!
Szilvinek sok ünnepi matricája van, amit ünnepek előtt felpakol szanaszét a lakásban, ajtókra, ablakokra stb., az aktualitás lejártával pedig leszedi és elrakja egy évre. Tehát működik később is! Szóval ő tudta, hogy hogy működik, azokat a részeket is sejtette, ahol problémák lesznek, pl. a bajusznál. Szó mi szó, ott elég nehezen tudtuk maradásra bírni a bajszokat, de végül is sikerült!:)


Egyébként ebből a jellegzetes dizájncicából van már nekem darabom, mégpedig egy alátét, amit a cicák kajája alá használok. Tutira le van pedig fotózva, de nem találom jelenleg. Majd lefotózom újra, és felrakom...:)))

Tehát:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése