2015. augusztus 19., szerda

Saját zöldborsóm

Június elején kezdődött ez a pennys Vitateam2  gyűjtőakció, no, mi azóta (mármint főleg Szilvi, néha Bencével, néha velem, ha nincs itthon) odajárunk, pedig milyen eccerű lenne a Coopban bevásárolni, mint két buszmegállónyit dél felé gyalogolni. Egészen arra van, ahol az István úti OMV-s PikkPakk pont, eggyel előtte lévő építmény. Keveset jártunk arra, Szilvi meg is bánta, hogy a tavalyi Vitateam1 akción miért nem vettünk részt. Nyilván idő kellett hozzá, hogy Bence ennyire tudja értékelni ezeket a zöldségplüssöket. Mindenesetre most odavan érte mindenki, mikor ott vagyok, a vásárlás, számolgatások ideje alatt számtalan ember visz magával plüssöt is, ami azt jelenti, hogy kigyűlt egy pontgyűjtője. Pontokat kétezres vásárlások után lehet szerezni, de lényegesen megkönnyíti a dolgot, hogy hetente vannak akciók, melyek során az akciós áruk megvásárlásakor 1-3 pontok is gyűjthetők, s a végösszegért pedig ahányszor megvan benne kétezer, annyi pont. Nem ritka tehát az olyan alkalom, amikor akár 10 pont is összejöhet egy-egy vásárláskor.
Na és 15 pontért már viheti is a paraszt valamelyik guszta plüssöt, 1500 Ft ellenében. 30 pontot is kigyűjthet, akkor akár ingyen is megkaphatja! Na de a Vitateam ideje erre nem elég, akármilyen akciók is vannak, hogy 8 plüssöt ingyen szerezzen meg az ember. Egyébként megkaphatók a plüssök pénzért is: 5000 Ft darabja!

Lényeg, hogy Bencus már hármat megkapott úgy, hogy ő is ott volt a vásárlásnál, s nagyrészt ő dönthette el, hogy a konkrét betelt gyűjtővel melyik zöldséget óhajtja. Ez alól kivétel az első, a zöldborsó volt, mert arra Szilvi finoman rávezette Bencust, hogy az milyen egyedi stb.
Nyilván nehéz volt Bencusnak a 8 közül a választás, de a lényeg, hogy szerettük volna kigyűjteni az akció végére mind a 8-at neki. Ráadásul a névnapját is szerettük volna belekeverni, mivel 23-án lesz Bence-nap.
Ez azt jelentette, hogy szinte kétnapos vendégek voltunk a Pennyben (illetve leginkább Szilvi), és hacsak lehetett, a három után a többi plüssöt titokban tartottuk.
Úgyis mindenki, aki szóba jöhet ajándékozásnál, pénzt szokott adni az anyjának, hogy ő tudja, saját magának és pláne Bencének mire van szüksége. Az ajándékozók saját maga, én, anyám és Dani.
Mindenki 3-3 ezreket szánt a névnapra, és ugyanennyiket Szilvi szülinapjára. Ennyire fussa -- nem okostelcsikékre meg toronyórára láncostul.
Mi is legalább annyira izgultunk, hogy kigyűljenek a pontgyűjtők, meg hogy legyenek értelmes akciók, melyek jól megdobják a pontokat. A végén kigyűlt neki mind a 8, sőt, Szilvi a neten csereoldalakat is keresett és talált; s így rátalált és megoldhatott egy tavalyi plüssakciós brokkolit is, amit 1500 Ft+500 postaköltségért szerencsére le is tudott rendezni. (Az illetőnek ui. 2 brokkoli jött össze, és ezen is még a címkéje is rajta volt!) Ezt a brokkolit is megkapta egyből Bence, tehát összesen 4 plüsse volt neki névnapja előtt, ebből 3 idei, 1 tavalyi.
Ja, és természetesen ne felejtsük el Istvánt, aki 31 pontot gyűjtött nekünk -- ergo abból lett 2 db plüsse Bencének, ami az én háromezremből ment: egy áfonya és egy paprika.:)
Dédi nevében megy a paradicsom, Dani nevében a gomba és Szilvitől fogja kapni a zöldalmát.
István segítsége által hamarosan meglehetett Szilvinek is az öröme, hogy a mindjárt betelő pontgyűjtőjét nem kellett Bencusra "használni", így az én, szülinapjára szánt pénzem feléből magának is tudott venni egy zöldborsót, az a kedvenc... de erről már írtam és képeket is raktam fel a közös pennys, Szilvi-borsós eseményről.
Szívem szerint, ha nekem jutna, nekem is kellene egy ződborsó, gondoltam. És mondtam is...

Most viszont a héten kiderült, hogy még mindig tart a 900 Ft-os, 12 db tasakos, dobozos Felix vásár, dobozonként 3 akciópontért! Így, bár még nem kellett okvetlen, de ez az, ami úgyis szükséges mindig, tehát még ez, még az, meg még főznivaló, minden olyasmi, ami kell és el is fogy, úgyhogy kigyűlt az én borsóm is:)
Ezért Bencussal mentek el a következő alkalommal, hogy kiváltsák, 20.-a előtti nap -- reménykedtem, hogy nem pont akkor fogynak el a plüssök, amikor végre én következnék.
Ééééééééééééés...... MEGVAN a saját külön bejáratú ződborsóm! :))))))
Szilvi ennek örömére csinált is rólunk pár fotót (mondván, hogy "ha már én is róla a múltkor")...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése