2015. július 27., hétfő

Elküldtem a készt


Napkelte hétfőn...

Hétfőn még egyszer lehívtam mind a hét db, egyenként 40-párezer karakternyi fájlt, utolsó átnézésre.
Mit ne mondjak, még mindig találtam benne hibát, de ez így szokott lenni a hasonló munkákban.
Ha mást nem, valami festékpiszokból berakja a pontokat indokolatlanul, bele a mondatokba, és bár sokat észrevettem közben is, de nem mindet. Ugyanis úgy érdemes dolgozni ilyen munkát, hogy egyrészt átmegyek piszkozatnézetbe, másrészt bekapcsolom a láthatatlan karaktereket. Ezek által olyan tömény a munka, hogy nem csoda, ha ezt-azt nem veszünk észre még 6. lehívásra sem. Majd a végén, amikor már azt gondoljuk, végleges, hisz sokszor tisztáztuk...
Meg egységesítések miatt kellettek döntéseket hozni, eddig el nem határozott helyzetekben.
Szombaton a biztonság kedvéért Istvánnak átküldtem a fájlokat, hogy két gépben legyenek meg, sosem lehet tudni. Most azonban megint itt van a legutolsó változat, és mivel összességében még mindig jó sok javítást raktam bele, és hát eljutottam odáig, hogy ha 10 percig görgetem, sem találok benne hibát, úgy döntöttem, hogy áment mondok. Így kora délután át is küldtem Valinak, részletező-magyarázó -- és elég humoros -- mél kíséretében. Neki érdemes, mert veszi a lapot, és élvezi, amiket és ahogy írok. Stílusosan. És ő is igyekszik eszerint válaszolni.:)
Örült neki, és mint mondta, tudta ő, kire kell ezt a fajta melót bízni.
Szerintem az sem biztos, hogy céges munka, hiszen ő is dolgozik otthon, mindig is ezt csinálta. A cégnek is, ingyen...
Még majd kapok valami 20-30 oldal B5 tanulmányt ehhez a munkához, de nem tudni, mikor. Elképzelhető, hogy abszolút maszek meló; az illető urat, aki a tanulmányt írja hozzá, névleg ismerem is. Jó lenne majd tudni, ha megjelenik -- erről is írtam Valinak --, mert nagy kedvem lenne felvezetni a Molyra, ott mindig örülnek, ha bővíti az ember az adatbázist, és hát olvasásaim közé is szívesen felvinném, értékeléssel, ajánlással.
Ezt a melót mindenesetre holnap du. munka után rendezzük, és elő is készítettem a levonatokat, örülve, hogy a degek nem tettek benne kárt -- mert bizony, míg dolgoztam velük, néha róluk kellett leszednek a jószágokat.
Egyúttal Istvánnak is jeleztem, hogy kitörölheti a gépből, mert a visszajelzés megtörtént -- jó helyt van a meló.

Közben kellemesen lehűlt a levegő, most már a lakásban is érezhető.
Remélem, jó sokáig tart majd!
A hétfői napkelte -- másik oldal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése