2015. február 20., péntek

Végre egy konkrétum

Pénteken Szilvi itthagyta Bencust vagy három óra hosszára. Elment a laborba a leletért, aztán a lelettel a gyermekorvoshoz, majd vásárolt.
Nem volt vele igazán dolgom... szegénykém fekszik, nem kel fel, ha nem muszáj. Ha fent van, nézi a mesecsatornát; vagy alszik. Időről időre megkérdeztem, nem kér-e ezt vagy azt, de Szilvi megetette, mielőtt elment, hagyott is kaját az asztalán, a tea meg ott van a gyerek mellett.
Érdekes, hogy nem lázas. Nem fáj semmije. Csak borzasztó elgyötört, erőtlen. Kíváncsi vagyok erre a laborleletre, nagy eséllyel muszáj lenne kiderülnie valaminek.

Kora délután megjött Szilvi. Bence laborleletjén 7 adat van megcsillagozva, de ebből csak egy, ami baromi nagy eltérést mutat, a többi nem lényeg... Ez az egy a WE, azaz vörösvértest-süllyedés. Mint tudjuk, 20-ig fogadható el, s Bencének 70!
Csak hozzávetőlegesség szempontjából mesélem el, hogy nekem, mikor szepszis előtti állapotban gyulladt miómával és cisztákkal műtöttek úgy, hogy előtte 1 hónapig SEMMITŐL nem ment le a 39-akárhány fokos lázam, akkor volt 38... :-OOOOO
Mivel a kórházban is volt laborvizsgálat, ezek szerint feltehetőleg ott még nem állt fent ez a jelenség; most viszont igen. Talán... ööö, mégis valami szövődmény, nem? A francba is.
Utánanéztem a neten is, a magas WE-szám a gyerek szervezetében mindenképpen fertőzésre, gyulladásra utalhat.
Mindenesetre a doktornő is igen komolyra váltott a szerdai poénosra vett gyereknyöszörgések után, és adott egy újabb klinikai beutalót a fenti adatra utalt, több felkiáltójeles megjegyzéssel. Szilvi kérdésére, miszerint emlékeztette, hogy azt a receptet, amit a kórházba kerülése előtt kapott a doktornőtől, nem kellene-e esetleg kiváltani és megpróbálni adni, utolsó lehetőségnek találta végre ő is. Hétvégére, ha egyébként nincs sürgősségi indok, mondta, hogy nem zaklatná őket ezzel, de ha a gyógyszertől sem lesz javulás hétvégén, akkor hétfőn mindenképpen újra kórház.

Ja, és pont tegnap vettem át Szilvi részére egy ajánlott levelet a Pedagógiai intézettől, hogy a felmérés időpontjának halasztása miatt az új időpont: jövő kedd reggel 8 óra. Ennek, úgy hiszem, megint csak lőttek...
Tényleg, mi van olyankor, ha folyamatos betegségek miatt nem bír meglenni időben ez a felmérés? Az a baj, hogy itt alapból a gyereknek ideális lenne a legeslegjobb formáját hozni. Az a minimum, hogy együttműködő legyen, értelmes válaszokat tudjon adni stb. Ha "bírná a lába", akkor sincs olyan állapotban, hogy érdemlegesen fel lehetne mérni. És mikor lesz úgy??
Na, a végén még iskolába sem járhatunk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése