2015. február 7., szombat

Szombati helyzet


Gyerekhelyzet nagyjából változatlan.
Ma is kapott infúziót, alszik vagy nyüsztet, egyáltalán semmi jele egy gyógyulófélben lévő gyerek látszatának.
Az orvosok tanácstalanok, semmiképpen nem nyitnák fel bizonytalanra. Bence pedig egyáltalán nem együttműködő. Neki mindenütt fáj, ahol bárki megnyomja. Így aztán egy-két orvos vakbeles diagnózisa azonnal bizonytalanná vált, mikor rájöttek, hogy Bencének tök mindegy, hol nyomják. Hisz' lehet az orvos keze hideg, vagy lehet kellemetlen, vagy csiklandásérzet -- mindegy, ezeknek hangot kell adni.
Hashajtatás után megfigyelés alatt áll. Csak délutántól kaphat és csak vizet. Nem mintha enni is akarna...
Én korán boltban voltam, és minden eshetőségre készen főztem húslevest, sok zöldséggel, reszelt tésztával, ahogy Szilvi leginkább szereti -- ha esetleg hazajönne.
Ez délután következett be, mert nagynéni és apa, nagyjából váltva egymást, felajánlották, hogy menjen haza összeszedni hiányzó dolgokat, saját gyógyszereit, mobiltöltőjét, iratokat, egy papucsot legalább, s egyéb higiéniai dolgokat. Meg úgy egyáltalán...
Alig aludt az éjjel, ez meg is látszott rajta. Fáradt, rezignált volt. Nem csoda, hisz' a pénteki tortúra óta másfél napja farmer-harisnyanadrág-zokni-csizmában van a dögmeleg kórházi szobában úgy, hogy még vécébe is alig tudott kimenni. Mondtam, először is fürödjön meg, attól újjászületik. Úgy is lett. Utána már éberebb, optimistább, beszédesebb volt; összepakolt, levest evett, teát vitt el.
Öt előtt visszaindult a félóránként közlekedő buszhoz, mert ilyenkor persze rohan az idő. Meg hívást is kapott, hogy a gyerek feszt anyát hiányolja, és meg kellett nyugtatni egy anyahívással.
Bence hangulata-állapota semmit nem változott.
Nekem hiányérzetem van azzal kapcsolatban, hogy az alapvető betegségére vonatkozólag nem kezelik. Nem vagyok orvos, csak két gyereket egy csomó betegséggel felnevelő anya, aki maga is elég sokat látott orvost és találkozott betegségekkel gyerekkorától kezdve.
Végül is vírusos influenza tüneteivel lett volna már napok óta kezelve, de ugyanúgy lázas, köhög, hurutos, taknyos, füle fáj; és ezt valahogy abszolút ignorálják. Kiszáradás miatt kezelik és esetleges hasi panaszok miatt (ami pedig szimplán lehetséges a bő egy hete tartó nem evés miatt is!, vagy hogy ráment a hurut a gyomrára-bélrendszerére) tartják megfigyelés alatt. A legyengült állapot napok óta tart. Szerintem az alapvető betegséggel is kellene foglalkozni -- de hát ki vagyok én...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése