2013. november 26., kedd

Vonalastelefon-fóbia

Komolyan mondom, a csihari tör ki rajtam a vonalas telefon csörgésénél.
Egyrészt, az enyémen nem látni, ki hív. (Azért mondom, hogy "enyémen", mert nem vagyok hozzáértő, tehát elképzelhető, hogy létezik már olyan vonalas telefon, melyen ki van írva a hívó.) Mondjuk, ha lehetne rajta látni, akkor is előfordulhatna, ugye, Nincs szám vagy Rejtett szám, mint a mobilokon néha szokás. Megmondom őszintén, a mobiloknál is még az első esetben esetleg felveszem, de a Rejtett számnál NEM. Valaki, aki nem vállalja be a számát, az miért csodálkozik, ha nem veszik fel a hívását...?
Másrészt: hacsak nem ülök gép előtt, hiába kicsi a lakás, képtelen vagyok 5 csengetés alatt (max. néha 6, a géphangig) a telefonhoz rohanni, még akkor is, ha nem vagyok benne valamiben nyakig, valamelyik másik helyiségben!
De ez még hagyján, mert harmadrészt: 10 felvett hívásból 9 -- azaz kilenc -- tök felesleges, tukmálós, nyomulós, rábeszélős telefon. Tudom, hogy szerencsétleneknek az a munkájuk, de ez engem egyáltalán nem vigasztal... ettől még ugyanúgy rettegéssel tölt el minden telefoncsörgés.
Már gondolkodom rajta, hogy megfogalmazok valami alanti hasonlót, leírom, és ha felveszem a telefont, azonnal elkezdem gépként beolvasni:

"Üdvözlöm. Mielőtt elkezdené mondandóját, szeretném leszögezni, hogy NEM veszek semmit, NEM megyek sehova, NEM kérek ebédmeghívót, NEM kérem a sorsoláson megnyert jutalmamat, lemondok az állítólag megnyert üdülésről/wellness-hétvégéről, NEM érdekel semmiféle termékbemutató, ingyenes orvosi ilyen-olyan vizsgálat ÉS előadás (ami valamiért félnapos -- ez csak úgy mellesleg), aktív korú munkakereső munkanélküliként NINCS pénzem, emiatt nem tudok, sajnos, betegeket és menhelyeket támogatni, VAN lakásbiztosításom, NEM akarok semmilyen politikai kampánybeszédet hallgatva gombokat nyomogatni és nem akarok bármiféle szokásaimmal kapcsolatos interjúkon válaszokat adni és ezáltal bármit is megnyerni. Ha ezeket és hasonlókat leszámítva mégis kizárólag velem szeretne beszélni, netán ténylegesen ismerősöm, nyomja meg az 1-es gombot..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése