2012. április 21., szombat

Újra Bogyesz


Vagy két hónapja írtam Bogyeszről, akinek nevemben történő virtuális örökbefogadásával akart nekem meglepetést okozni a kedves, mert tudta, hogy majd' két éven keresztül minden hónapban 1-4 kutyát-cicát is örökbe fogadtam virtuálisan. Sajnos, ezt tavaly nyár óta nem tehetem, de tudja, hogy mennyire sajnálom ezt a tényt... S mire elutalta az összeget és megtörtént volna a virtuális örökbefogadás, Bogyesz - akkor úgy nézett ki - gazdára talált, s az összeg a menhely egyéb szükségleteire száll ilyenkor, s kívánunk az örökbefogadottnak és gazdijának további szép életet.

A Noé honlapjáról, Bogyesz oldaláról idézek:

Bogyesz és testvére Mogyesz várólistáról bekerült fiatal cicák. Jelenleg nagyon félénkek, nem bíznak az emberekben. Leukózisra le lettek tesztelve, mely NEGATÍV lett. Tapasztalt, türelmes gazdit keresünk. Kizárólag lakásba adjuk őket örökbe.
2012. 01. 09. Bogyesz beteg, jelenleg kivizsgálás alatt áll. Hamarosan beszámolunk, mi derült ki.
2012. 03. 19. Bogyeszt már egyszer örökbe adtuk, kiderült, hogy térdbetegsége van, ezért a kedves gazda közölte, nem kéri, mert költeni kellene rá. Így visszakerült állatotthonunkba. Lábát műteni kell, hamarosan megoperálják:( Állapotáról beszámolunk.
2012. 03. 30. Bogyesz egyik lábát megműtötték, jelenleg lábadozik.
Bogyesz ideiglenes befogadónál van. Aki szeretné a cicát, kérjük, mailcímünkön jelentkezzen.


Egy noés ideiglenes befogadó, Kata sorai:
 
Egy ember, két csalódás
2012. 03. 20.

Elmesélem nektek az emberekkel kapcsolatos legújabb csalódásomat.
A családommal régóta ideiglenes befogadói vagyunk a Noé Állatotthonnak, rengeteg cica megfordult már nálunk, mondhatom, hogy rutinos örökbeadók vagyunk.
Tavaly tél elején érkezett hozzánk a Peches család nagyon betegen. A legkisebb macsek a Lencse nevet kapta, érte napokig küzdöttünk, hogy egyáltalán életben maradjon, macskanáthája annyira súlyos volt, hogy alig kapott levegőt, enni sem bírt. Teltek-múltak a hetek és rendbe jött a kicsi, addigra testvérei már az új gazdiknál rohangáltak és játszottak, ő itt maradt nálunk egyedül. Egy kifejezetten kedves, bújós kiscicát ismerhettünk meg személyében, nagyon megszerettük őt.
És végre megcsörrent a telefonom, hogy valaki szeretné őt örökbe fogadni. Egy szimpatikus férfihang, egy családapa lakásba vinné őt egyke cicának. Mi kell ennél több? Hamarosan eljött a lányával és úgy tűnt, beleszerettek Lencsibe, még aznap el is vitték. Pár nap múlva elmentünk meglátogatni, úgy tűnt, minden rendben van. DE kettő hónap után felhívott az úriember, hogy nem akarják a macskát, mert az állítólag túl aktív és vad(?)...! Nem tudtuk, mit gondoljunk! Természetesen nem volt kérdés, hogy jöhet vissza hozzánk. Lencsi élete ezután a lehető legjobban alakult, mert Püréhez, a tesójához került, ismét örökbe fogadták. Tartjuk a kapcsolatot, minden rendben van vele, imádják őt.
DE a történetemnek még nincs vége.
Lencse egykori gazdája szeretett volna egy másik macsekot, aki talán nyugisabb és kedvesebb. Nagyon sokat tanakodtunk, hogy mitévők legyünk, hiszen aki egyszer már visszaadott macskát, az nem szokott másikat kapni. De hittünk az úrnak, talán Lencse nem volt boldog cicatársaság nélkül stb. Ebben az időben lábadozott nálunk Bogyesz. Gyenge kis immunrendszere miatt egyszerre kezeltük rühatka és gombásság ellen. Természete teljes ellentéte volt Lencsiének, félős, visszahúzódó, „bocsánat, hogy élek” típus...
Közösen a macskamentős lányokkal megvitatva úgy döntöttünk, hogy kiajánljuk Bogyeszt az úrnak. Tetszett neki, megbeszéltük, hogy még várnia kell, amíg kicsit összekapja magát. Ismét megint minden jónak tűnt. Körülbelül két hét múlva örökbe fogadta Bogyeszt. Tartottuk telefonon a kapcsolatot, a cica nehezen oldódott, de szépen alakult nála. Azt mondta, hogy megszerették őt...
DE Bogyesz elkezdett sántikálni, és sajnos, kiderült, hogy mindkét lábán egy macskáknál igen ritka betegség jelei láthatóak (patellaficam), melyeknek egyetlen megoldása a műtét. A gazdi az állatorvostól egy kedvezményes árat kapott a műtétre, amely elengedhetetlen.
Pár nappal ezelőtt ismét úgy hívott fel az úr, hogy baj van, a baj pedig nem más, minthogy ő nem fog erre a macskára ennyit költeni...
Azt hittem, kiesik a telefon a kezemből!
Tény, hogy Bogyeszre az ivartalanítással együtt három műtét vár, de ezeket nem kell egy hónapon belül megejteni. Nem tudom, mit gondoljak! A drága gazdi abszolút nem volt együttműködő. Mi mégis szerettünk volna neki segíteni az anyagi problémák megoldásában, de nem is érdekelte, csak szabadulni akart a macskától. Ezek után abban is biztosak vagyunk, hogy nem a pénz miatt vált meg Bogyesztől.
Ismét vártuk az urat vissza egy cicánkkal, és a legmegdöbbentőbb dolog ekkor történt számomra. Megkérdeztem, hogy szüksége van-e a macskaszállítóra, vagy maradhat, mire azt a választ kaptam, hogy kell neki..., Bogyeszt itt hagyta és se a tányérját, se egy játékot, se egy szem tápot nem kapott tőle a cica búcsúzóul. Nyilván egy újabb macskához kellenek…! Milyen ember az ilyen? Rég nem csalódtam ekkorát!
Egy komoly családapa aláír egy szerződést, melyben vállalja a cicáért a felelősséget akkor is, ha időközben megbetegszik. Ezek után nem tudom, kinek hihetnénk! Nem tudom szavakba önteni azt, amit gondolok erről az emberről!
És csak remélhetjük, hogy nem lesz a jövőben nála újabb macska, újabb áldozat, akivel bármi is történik, azonnal elpasszolja, ezzel elhárítva magától minden felelősséget!
Nehéz ilyen dolgok után újra bízni! Csak egy dolgot szeretnénk: megtalálni Bogyesznek azt gazdit, aki igazán szeretni fogja őt!

* * *

Név: Bogyesz
Nem: nőstény
Született: 2011. 08. 20.
Bekerült: 2012. 03. 19.

Virtuális örökbefogadás: Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

E nagyon szomorú tapasztalat után én is azt remélem, hogy előbb-utóbb eljön majd érte az igazi gazdi...
Most mindenesetre sikerült szintén meglepetésként és nagyon empatikus, szép ajándékként a részemre névlegesített virtuális örökbefogadás. Köszönöm!
És nem győzöm csodálni, milyen szép cicává fejlődött Bogyesz...
Hogy lehetett őt, ráadásul így és ilyen előzmények után - visszavinni? Vagy hálásak lehetünk, hogy egyáltalán... nem az utcára tette ki?

2 megjegyzés:

  1. Remélem minden rendben lesz Bogyesszel és szerető gazdihoz kerül majd.
    Addig is örülök, hogy sikerült támogatnod a gyógyulását.
    Megértem, ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy egyszerűen már nem tud gondoskodni a cicájáról. szomorú, de olvastam már ilyen esetekről. De itt egyértelműen nem erről van szó. Csak addig kellett a cica míg semmi gond nem volt vele. :(

    VálaszTörlés
  2. Persze...:( Nagyon kellemetlen lehet ez a szitu a Noénak (vagy más állatotthonnak) is ilyenkor.
    De ehhez arc is kell. Nekem pl. a pofámról tutira lesülne a bőr. De ezeknél valahogy ez hiányzik...

    VálaszTörlés