2012. április 5., csütörtök

Csiripelő csoport

Ismerős által kaptam lehetőséget egy érdekes, ugyanakkor alapos kérdőív kitöltésében, melyet egy komoly cég kezdeményezett kutatási felmérések szempontjából. Tényleg mindenre kiterjedő volt, egyáltalán nem unalmas, ám lényegre törő.
Mivel alapjában véve tudom én, milyen internetező vagyok, még gondoltam is, hogy nem feltétlenül kell ezt nekem kitölteni; de azért az is igaz, hogy szeretek ilyeneket csinálni, kötelezettséggel sem jár, hát miért ne tegyem; pláne, ha segítek is vele...
Az eredmény meglepett, pont azért, mert remekül eltalálta az internettel való kapcsolatom lényegét.

* * *

"Te a CSIRIPELŐ csoportba tartozol!

A csiripelő nagyon aktív közösségi média-használó. Rendszeresen facebookozik és/vagy twitterezik, emellett lehet, hogy saját én-blogot is ír, ám webkettes ténykedésének fő célja nem az észosztás, hanem sokkal inkább az, hogy folyamatosan apró nyomot hagyjon az online világban: legyen az akár egy rövid Twitter-bejegyzés arról, hol és mit ebédel.
Az online nyüzsgés mellett azért személyes kapcsolatait sem hanyagolja el: kifejezetten sok időt szán arra, hogy találkozzon ismerőseivel, mondjuk beüljenek valahova egy kávéra, vagy részt vegyenek valamilyen eseményen, programon, amiről természetesen nem felejt el egy rövid poszt formájában tudósítani.
A csiripelők közé valamivel több férfi tartozik, mint nő, és itt figyelhető meg leginkább a budapestiek dominanciája: a fővárosban élők lényegesen nagyobb eséllyel sorolhatók ebbe a körbe, mint azok, akik kisebb településeken élnek.

Ez az egyik legkisebb csoport. A felnőtt internetezők csupán 7 százaléka tartozik ebbe a csoportba."

* * *

Ez tetszett. Bár a Twitterhez - és még sok egyéb hasonlóhoz - a sok meghívás ellenére sem tartozom, és nem is érzem hiányát, mivel így is annyi mindent csinálok a neten, hogy feleslegesnek tartom még az(oka)t is bevállalni. Így is van rengeteg igazán érdemes és értelmes oldal, ami, ha megszakadok, sem fér bele túl sűrűn az időmbe, s néha lelkifurdalásom is van, hogy hány helyen nem teszek eleget, ahol pedig szeretnék.
Valamint nem fővárosban élek, csak megyeszékhelyen - de egyébként az eredmény, a kitöltött teszt utáni levont konzekvencia teljesen igaz rám, még ha csupán ebbe a 7%-ba is tartozom.:)

2 megjegyzés:

  1. Ez valóban jellemző rád. Ami azért a teszteknél nem feltétlenül szokott bejönni az embernek. :)
    Kíváncsi lennák mi lehet a többi kategória leírása. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom, embertípusa válogatja.
      Van, aki szinte csak levelezésre, van, aki leginkább csetelésre, vagy társasoldalakra, kizárólag letöltésekre, vagy éppen ismerkedésre használja. Vagy játszik. Netán bármilyen kombinációban. Esetleg jóformán csak információkat szerezni.
      Az tény, hogy nem mindenki akar/tud bármilyen formában is nyomokat hagyni.

      Törlés