2016. április 29., péntek

Flashmob a főtéren


Mára flashmobot terveztek, s külön fb-oldalon folyik a készülődés ez alkalomra. Magyarországon igen sok városban, településen csatlakoznak a programhoz, mindez a Tánc világnapja alkalmából szerveződik.
Az a baj, hogy sem az előző, sem a következő nap nem volt ilyen, mint ez: tényleg egész nap esett az eső, vagy csak szemetelt, vagy esett.
Mikor délelőtt az Aldiban voltunk, odafelé nagyrészt ernyő nélkül bírtuk, de visszafelé már kellett az ernyő. Utána többször is figyeltem az úttestet -- kicsit megszáradt, majd megint vizes lett...
Az oldalon viszont előző napokon azt mondták, hogy pénteken délutánra elvonulnak az esőfelhők, és nem lesz eső -- a véglegest majd péntek reggel írja ki a szervező. Ugyanis volt egy B terv is, a Pláza.
Egyébként volt a flashmob koreográfiájáról videó, aki akart és szeretett volna részt venni aktívan is, annak volt legalább 1 hete betanulni a táncot.
Én érdeklődés szinten tartottam számon a programot, és hát az esőzés miatt eléggé vaciláltam azon, hogy menjek-e. Éppenséggel még volt buszjegyem, az Aldi után viszont még meg kellett főzni, ruhát beszedni, elrakodni, és a hátamnak valamelyest helyre kellett jönnie ahhoz, hogy úgy döntsek: felmegyek megnézni.
Végül is ez győzött. Felmentem egy 45-össel, persze korán, mert így muszáj. Ez percpontos és párperces program, nincs olyan, hogy kések 5 percet, mert akkor kár mindenért.
Pont ekkor voltak városszerte egyébként a ballagások is, szegény ballagók is jól megszívták ezzel az esővel -- mindenesetre tele volt velük és a hozzátartozókkal szinte MINDEN.
Pont feléréskor kezdődött sok helyen. Próbáltam fák alatt menni, vagy később olyan helyeken ácsorogni, ahol nem ázok. Ahogy közeledtünk a 6 órához, egyre többen csoportosultak minden átjárós vagy fedett részen...
Ernyő nélkül lehetetlen volt nézelődni, fotózni pláne. Viszont a sok-sok néző ernyője miatt meg látni is meglehetős nehézségekbe ütközött.
Pontban 6-kor megkezdték. Élőben még nem láttam ilyet. Az eső ellenére minden táncos mosolyogva, vidáman, fittyet sem hányva az esőre ropta. Tényleg jó volt, és magasan jobb lehetett volna és élvezhetőbb, ha nem pont ekkor esik a legjobban!



Mindegy, ez már csak így sikerült. Rengetegen fotóztak (ernyő alól) vagy kameráztak. Többet is láttam belőlük -- szerintem nincs miért szégyenkezni, az eső ellenére nézők is jó sokan voltak...


Aztán fényképeztem párat a főtéri virágokból:





Itthon természetesen hamar feltöltöttem a fotókat, és albumot készítve megosztottam azt a program oldalán. Jó sokan örültek neki.:) Meg én is a másokéinak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése