2016. január 14., csütörtök

Macskás bevásárlókörút Szilvivel

Nagyon visítva álltunk macskakaja szempontjából, ezért ez évben folyton lestük az összes reklámújságot: könyörgöm, valahol legyen Félix tasakos, akcióban!
Szilvi mindig gondoskodik a megfelelő reklámújságokról, ami nincs bedobva, azokról is, pláne azokra az üzletekre való tekintettel, ami a környékünkön van.
Ezért először az Aldinál örültünk a -- mint kiderült -- macskáim, főleg Haramia által imádott pástétomos tálkásnak (tényleg olyan isteni az illata, jó az állaga). 100 g ugyanúgy, mint a Félix tasakos, és most akcióban 69 Ft! Kihagyhatatlan, mert Haramiáról abszolút külön kell gondoskodni -- ő nagyon ritkán eszi a Félixet, mióta emésztőszervi gyulladása volt. Nem krém- vagy pasztaszerű, inkább olyan jó kis ragus-pástétomos, de locsosan, viszont nem úgy, mint a szószosoknak szokott, hogy a fele csak lé. Itt nem tudja a macska előbb a lét jól lenyalogatni, a maradék cucc azonnal kiszárad, és az már persze nem kell, ergo a macska éhes marad. Nálunk ezért nem jön be a szószos. Csak zselés vagy pástétomos. Ezért hajtunk a Félix zselésre, mert Honesty a beles, és neki a Félix nélkül megáll a világ. Az egyedüli prémiumkaja, amit olcsóbbra szoktak néha akciózni, mint a gagyi macskakajákat; és amit őkirálylánysága meg is eszik és el is vár. Napi háromszor...
Utána jött a Penny-akció: Félix_ dobozos_ zselés, 945-ért 12 tasak! Hát asszem, ennél jobb ár nem kell!
Tehát az akció előtt előzetes haditervet gondoltunk el: mivel a két üzlet közel van egymáshoz, ketten megyünk a pennys akció első napján. Én banyataligával, ő meg hátizsákkal...
Természetesen, ha ezeken a helyeken járunk, mindig számítunk egyéb kihagyhatatlan, általában kajaszintű vásárlásokra is, így Szilvinél mindig van 66 -- NEM reklám, azt nem szereti -- szatyor kb., úgy egy külön vászontáskában, kicsire hajtva.
Az Aldinál vettünk úgy 25 db tálkásat, 4-félét. Természetesen jöttek még olcsónak ítélt felvágottak, tészták, instant levesek, 99 Ft-os sör meg hasonlók.
Úgy pakoltunk, hogy a banyataliga ki legyen zárva, azt a Félixekre tartogattuk.
Ezután átmentünk -- nagyon rafináltak, nehogy véletlen könnyebb legyen a két bolt közti távolság leküzdése, hiszen így vagy úgy, de végül is riválisok!, nincsen köztük véletlenül sem egyenes út vagy járda. Vissza kell dzsalni a lakótelepre, körbemenni, és a legközelebbi zebrán a Pennyvel egyvonalban újra át- és bemenni abba az irányba.
A Pennynek az a hátránya, hogy valamiért -- bár már tutira megvan az a bolt 15 éve is -- még nem jöttek rá, hogy a kizárólagos óriás bevásárlószekereknél sokkal gazdaságosabb a sok helyen bevezetett gurulós, húzhatós mély műanyag kosár. Így a szekerektől óriási dugók képződnek, és szinte minden út folyton el van torlaszolva. De kiskosár sincs, semmi! Ráadásul legyen okvetlen 100-asod, mert különben nicht szekér.
Na, betoloncoltuk magunkat szekérrel, meglelve a Félixeket, nekünk az volt a lényeg: se láttunk, se hallottunk, 8 doboz, azaz 96 tasak Félixszel készültünk Honesty meglepésére. (Majd valószínű', meg fog... :D)
Természetesen 1-2 dolog még itt is a szekerünkbe csúszott...
Pakolásnál jól észleltük: három doboz fér el egymás mellett alapból a taligában, rá másik három, és felül a kettő: mind a 8 doboz belement, valójában ennyire van térfogatilag hitelesítve -- jó ezt tudni!:))
Amúgy iszonyat könnyű volt a taliga húzása is, lényegesen egyszerűbb és könnyebb, mint amikor 4 dobozt (többet nem bírtam) hoztam, mondjuk, a Tecsóból, szatyorban.
Azóta is áldom az eszem, hogy megvettem ezt a taligát!
Otthon vagy 1 órát pakolásztunk, míg minden a helyére került.
Aztán jó érzés ilyenkor az is, hogy a vett cuccok által mennyit sikerült takarékoskodni. Mert azért, mikor látom, hogy a Coopban 160 Ft egy db tasakos Félix... vagy a benzinkúti shopban 190... most meg nem egészen 79-ért számoljuk darabját. És ugyanígy a többi cucc is, amit megvettünk, minden olcsóbb, mintha ott vesszük, ahol a legközelebb vehetnénk.
Ráadásul nekünk, helyzetünkhöz képest az ilyesmi egy program. Ha nem is kulturális, de tényleg... :DDDDD Sokat és jól szoktunk közben dumálni, szórakozni. És sikerült megint egy időjárásilag is nagyon príma napot kifognunk, mert már másnap nagyon nem lett volna jó menni, mint előző nap sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése