2015. április 1., szerda

Haramia 12 éves


Teljesen logikusan bolondok napján született Haramiám, mégpedig 12 évvel ezelőtt.
Készítettem neki egy kis házi megemlékezést. Kartonból kivágott, élénk filccel kiszínezett szám jelzi az évet, egy feszt újragyulladó kis gyertya a születésnapi jelleget, valamint a "cicatorta" lényege: egy jó kis szaftos, dupla magasságú csirkemell, körbedíszítve csirkemellsonkával, fasírttal, bácskai felvágottal.
Most már csak el kellett csípni időben a bestiát, és rávenni valahogy, hogy relatíve türelmesen maradjon a karomban a fotózás idejére, hogy a "bőségtálas" tortával meg legyen örökítve.


Hát nem mondom, hogy repesett az örömtől a drága, pedig a szokásos, kora délutáni "ragaszkodó", anyás buzulásos időszakot nem léptük még túl. Ez abból szokott állni, hogy hatalmas dorombolásokkal jön-megy körülöttem, ölbejön félórára és dorombolva játssza a kakaós csigát, időnként megszakítva azzal, hogy kétszer körbejár olyan módon, hogy asztal-pad-vállam-nyakam-másik vállam, majd vissza ölbe.













































Ezt szoktuk csinálni órákig délután, míg Szilvi van a gépnél, én meg kint próbálnék, mondjuk, olvasni.
Ebből most negyede valósult meg, utána visszatért nyugovóra a szokott kosarába a gépasztal mellé. Így aztán onnan kellett előhalásznom: meg is lepődött kellőképp; szegény biztos azt hitte, hogy hordozóba viszem -- mert ilyen módon csak akkor szoktam megzavarni!
Természetesen akkor vittem ki, mikor már minden el volt készítve, és Szilvi is készenlétben állt a fotózáshoz. Sikerült is néhány fotó, hogy mondjuk, az emberagy össze tudja adni a kettőt: egy 12 éves cicát ünneplünk.:) A cicaagy ennek az összefüggésnek a felismerésére szerintem abszolút immunis.:)



Pihe-puha, pillekönnyű kicsi rongy macskám,
boldog 12. szülinapot éljél!
Még sok vidám nyugdíjas éved legyen,
baj nélkül, egészségben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése