2015. április 10., péntek

A versennyel kapcsolatosan

No, ma délig lehetett szavazni a HBm-i Napló Kisállat-szépségversenyére.
Ebben a négy kategóriában hirdettek nyertest, a kép alatti részletek mutatják, hogy egyáltalán nem vehettük volna fel a versenyt egyik szavazatszámmal sem. Mindegyik állat szép, aranyos, dekoratív; tényleg megszolgáltak a díjazásért -- és nagy-nagy szerencséjük is van azért, valljuk be, hogy ilyen szép, sikeres szavazótábor állt a hátuk mögött; hiszen a többi állat sem okvetlen volt kevésbé szép, mint ők.



Örömmel jelentjük, hogy lezárult idei kisállat szépségversenyünk, melyre a négy kategóriában összesen 309 fotóval neveztek a gazdik. A szavazók sem tétlenkedtek, mert a több, mint 300 képre 23196 "lájkot", azaz voksot adtak ma délig. Az alábbiakban olvashatjátok a nyertesek nevét, akiket telefonon is értesítünk.
Mindenkinek szívből gratulálunk! smile hangulatjel
Kutya kategória győztese:
Bendegúz 1179 szavazattal - gazdi: T. L.,  Darvas
Macska kategória győztese:
Nyuszika 440 szavazattal - gazdi: M. Sz.,  Hajdúböszörmény
Egyéb állat kategória győztese:
Brachypelma smithi (Mexikói vöröstérdű tarantula) - 958 szavazattal - gazdi: K. I., Hajdúböszörmény
Jelmezes kutya kategória győztese:
Fannika 162 szavazattal - gazdi: Fné S. A., Debrecen-Józsa

(A neveket szándékosan monogramoztam.)

Amúgy pár gondolat erejéig: mi már neveztünk Hony babával többször ilyen jellegű versenyre. Tulajdonképpen meggyőződhettem róla, hogy én max. a megmutatása miatt csinálom ezt, mert igenis, szépnek tartom. Honesty egy fotómodell. Akkor és addig fotózhatjuk, ameddig csak akarjuk. Nagyon jó alany! Szóval nem ő tehet semmiről! Viszont nekem sem tehetségem, sem ambícióim, sem gyakorlatom, sem rámenősségem, sem reklámozótehetségem nincs arra nézve, hogy hogy a bánatba lehet 1179, 958, 440 meg ilyen összegű szavazatokat összegyűjteni!
Én annyit megtettem, hogy ha nem is mindennap, de majdnem - megosztogattam Honesty képét, és pár szóval invitáltam a majd' 700 elvi ismerősömet a szavazásra.
Tettem ezt azért is, mert jogosnak éreztem, hogy amennyiben hosszú évek óta ENGEM bármikor, bárki, bármilyen (elveimmel nem összeegyeztethetetlen) marhaságra vagy komoly dologra felkér, hogy szavazzak, lájkoljak, írjak alá, osszak meg fontos dolgokat, töltsek ki kérdőíveket... én rohanva, szívesen megteszem -- hogy az illetőnek megfeleljek. Hogy jó legyen neki. Elmondanám, hogy természetesnek veszik, még az itteni 1 perces lájknál sokkal több időt igénybe vevő kérdőívkitöltésnél is max. egy "köszi"-t kaptam (se nagybetű, se írásjel, hogy szmájliról ne is beszéljünk), de volt már, hogy ennyit sem kaptam. Hát gondoltam, én tutira meg fogok köszönni minden egyes szavazatot akár többször is.
Amúgy még pl. megosztom a régi ismerőseimnek IS bármilyen olyan cuccát, melyben bármiféle segítséget kérnek. Kérés nélkül! Hát gondoltam, ez a minimum... hogy esetleg ők is... és nem csupán azért, mert valamit néha viszonozni is illik. Nemcsak kérni kellene tudni és kapni, hanem néha adni is! Ingyen lett volna.
Én úgy gondoltam, hogy ha szépen kérek egy lájkot, akkor ha nyilván nem is mind a 700 ismerősöm fog rohanni lájkolni, de tán elérhetünk némi sokadik eredményt. Nem indokolná semmi, hogy nem; ugyanis a fotó szép, a macska szép, közeli, tiszta, éles, színes, mert virággal volt fotózva... De gondolni azért mindjárt gondoltuk, hogy nyugodtan vegyük meg neki azért a macskakaját és tápot!:)))))
Honesty kerek 60 szavazatot kapott. Itt is megköszönöm mind az 59 embernek (mert 1 az én voltam:)), aki érdemesnek tartotta Honestyt a szavazatára. Mivel ebből az 59 emberből 37 ráadásul ismeretlen számomra!!!, ez azt jelenti, hogy nekik csupán tényleg mindenképpen a macska tetszett:), a maradék 22, azaz huszonkettő ember csupán az ismerősöm, akik Honestyn kívül engem, a velem való ismeretséget és jóindulatot véve figyelembe és szavazott ránk, tehát 22 ismerősöm vette a fáradságot és áldozott ránk 2 percet! Ezt KÖSZÖNÖM SZÉPEN nekik!
Amit eddig is tudtam, arról most is megbizonyosodhattam. Más embereknek addig vagyok jó -- mint mondom, nagy tisztelet a kivételnek! --, addig számítok, míg nekik van rám szükségük. Akkor érdekes módon eszükbe jutok, hogy élek, még nem dobtam fel a bakancsot, az én szavazatom is pont annyit ér, mint gazdagéké, s akkor milyen frappáns, hogy milyen precíz és gyors vagyok. Egyébként meg, ha én kérnék valamit, le se tojnak.
Kb. mint az ingyenmunka. Manóka "úgyis itthon van, megcsinálja ingyen". Hogy közben miből döglik éhen, az kit érdekel? Erről már írtam régebben, és azóta az ingyenmelókat azért nem csinálom dögrovásig. Én is csak egy határig vagyok ennyire hülye.
Mivel százéves koráig is tanul az ember, most végre meg kéne tanulnom, hogy ne szavazzak én se senki olyan semmilyen hozzátartozójára, gyerekére, állatára, alkotására, fotójára, festményére stb., stb., aki már többedjére rám sem néz. És haragudjon meg nyugodtan. Töröljön az ismerősei közül, ha már úgy sincs értelme. Tette már más is, számomra indokolatlanul is akár. Ha szóvá teszi, akkor esetleg emlékeztetem, hogy én már hányszor tettem érte valamit, ő pedig egyszer sem volt képes. Jó napot kívánok.
Honesty azért szerencsére jól van, él és virul. Semmit nem tud erről az egész baromságról.
És nekünk tuti ő a favorit.


És még egyszer: a verseny teljesen rendben van. Semmi kifogásom semmi ellen. A nyertesek jogosan nyertek, hiszen a legtöbb lájkot vitték. Csak gratulálni tudok, szívből, tényleg!!!
Az én meditációm alapja a kedves ismerősök legtöbbjének a hozzám való "segítőkész, toleráns, viszonzóképes és empatikus" -- és igen-igen méltatlan, igazságtalan -- hozzáállása, mivel mint általános csicskás, nem szolgáltam rá tudtommal az ignorálásra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése