2014. május 1., csütörtök

Vizuális csempék

Biztosan nem sokan látjátok így, meg az sem kizárt, hogy bár meglehetősen vizuális vagyok, de nem vagyok úgymond, százas.:)
Kiskorom óta mindenben -- ebbe beletartoznak faágak, lombozat, felhők, kövek, falminták, csempék, járólapok, linóleumok, látszólag semmilyen szabályos mintázatot ábrázoló tapéták -- automatikusan rajzot, logikát, mintát, arcot, formát látok. NEM keresem -- egyszerűen (nekem) ott_ van_ és kész.
Ide felrakom a fürdőszobánk két egymás melletti csempéjét.
2001 nyarán, már mikor megvettük az újracsempézéshez a cuccot és még nem volt feltéve, én már akkor is láttam a szakállas, turbános jóembert... Feltéve meg aztán pláne: azóta is mindig egy csomó ilyen pofa társaságában kell fürödjek...:))
Pár embert már megkérdeztem az évek során, ők nem látják-e azt, amit én. El is magyaráztam, az ujjammal körbemutogattam az általam látott vonalakat. De természetesen, ööö... semmi, csak kicsit furcsán néztek rám. Akivel akkor együtt éltem már 13 éve, ég felé nézett és ujjával valamiért a homlokát kocogtatta... :P
Más se látta természetesen; gyerekeim is igen tanácstalanok voltak, mikor szóba hoztam... gondolom, nem akartak "megsérteni".:D De ha ÉN meg látom, akkor mi van?
Egyébként ha csak úgy beszédben erről a témáról szó van, érdekes módon a legtöbb ember azonnal tromfol. Ő_ is_ lát! Ő baromira vizuális! Én elhiszem. Mutatja a felhőt, hogy olyan, mint egy hegy. Naná, általában mondjuk, milyen lenne leginkább? :)))) De mikor rámutatok egy dologra, amit én látok: ő nem látja.
Sokat gondolkodtam, hogy lehetne ezt valahogy reprodukálni, elvégre mégsem rajzolhatom tele filccel a csempét...
Aztán egy programmal, ha kicsit bénán is, de megpróbálom láttatni a dolgot.
UGYANAZ a csempe van egymás mellett. Miután megnézitek az összefirkáltat, aztán ránéztek a bal oldalira: látja valaki benne azt, amit én? Ugye, hogy tényleg? Persze azt is el tudom képzelni, hogy most már nem kunszt látni, és természetesen IGEN a válasz.:)
(És ez csak egyetlen példa, mert nekem mindenben arcok, szemek, profilok, mozdulatok, testek, konkrét tárgyak vannak.)

Csempék, ahogy az Isten (és a Praktiker) megadta:


...és csempék... ugyanúgy, csak ahogy nekem adja magát:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése