2014. május 4., vasárnap

Anyák napja


Anyák napja.
Kellemes nap lett volna, ha nem pont hétvégére romlik el az idő. Engem nem zavar az idő elromlása, sőt... na de ennyire? A hőfok nem érdekel: fel lehet öltözni. Az eső sem: arra való az ernyő.
De olyan iszonyú szél fújt már második napja, hogy ehhez képest a böjti szelek semmik nem voltak.
Úgyhogy mivel pár napja voltam anyámnál, egy héten belül kétszer is, javarészt el is vittük köszöntésünk tárgyait már húsvétkor (én csak némi kis előleget, de "utólag"-ról egyébként is hallani sem akar), ezért csak telefonon beszéltünk 1-2 órácskát anyámmal.:)) Hiába, rég volt már kedd.:) Meg azelőtt vasárnap pláne!
Azért jólesett neki is, hogy dumcsizhattunk.
Mondjuk, a frászt hozta rám, mert már mikor ott voltam kedden, mondta, hogy elesett...
Nem volt ideje valami fóliát elpakolni az útból, megjött öcsém hozzá, és ki is ment a fejéből. Majd természetesen később a fóliában elesett. Hasra. S mivel sérve van, meg többszörös hasi műtött is egyébként, hát ez nem valami megnyugtató még akkor sem, ha hála istennek, nem tört semmije! Nyugtatott is engem, hogy örült, hogy nem én estem el, mert az én csontritkulásommal nem úsztam volna meg pár napos hasi fájdalmakkal... De azonkívül ez az esés valahol valami belső gyulladást is okozott pár napra nála, mert rázta a hideg is. Mindenesetre két napig nagyjából feküdt, aztán most már talán már úgy tűnik, hogy a nehezén túlvan... Jaj...


Ezt a fenti két képet az anyák napi verseimből egy kedves fb-os ismerősöm csinálta, aki már egy múltkori ilyet is legutóbb. Engedélyt kért rá előre, hogy ha esetleg szeretne hasonlót elkövetni, teheti-e, én természetesen megadtam, de fogalmam sem volt, be fog-e ez egyáltalán következni és mikor. Szóval mivel nem tudtam előre, csak a fb-ot pörgetve bukkantam megint rá, mint akkor -- így újfent nagy meglepit okoztak e képek! Köszöntem is neki nagyon és hálás vagyok érte, számomra a megtiszteltetés, ha valamelyik versem ilyesmire ihleti.


Aztán felköszöntött Szilvi és Bencus, nagyon aranyosak voltak. Szilvi ismeri minden apróságom iránti szükségletemet, tudja, milyen -- számunkra megvehető -- édességek a kedvenceim, úgyhogy ilyenekből tankolt fel számomra. Ebből Bencus nevében kaptam egy cicás (!) gyümölcsös sprayt és egy zacskó zselés cukrot, mert azt imádtam mindig is.


Ja, és Bencus még bátran, valamint különösebb noszogtatás nélkül anyák napi verset is mondott nekünk, ami így pláne különleges és megható volt!
Az anyja is kapott tőle ajándékot, milyen pozitív meglepetés, hogy apai részről erre is gondoltak...


Mert hát igen: az anya felköszöntése anyák napja alkalmából a gyermek részéről bizony, az apa feladata.
Én is emlékszem, hogy nálunk is -- mint már mondtam, az évekig tartó -- válási évek alatt előfordult azért néhány alkalommal, hogy az apjuk minden... khm, negatívum ellenére is gondolt 1-1 apróságra anyák napja szempontjából a gyerekek részéről, irányomban. De ha nem, mivel az enyémek másfél éves koruktól bölcsibe, majd oviba jártak, az ilyen közösségekben eleve gondolnak az anyákra, s a gyerekek készülnek rá. Nemcsak maguk készítette ajándékokkal, hanem legtöbbször kis műsorokkal is. És nekem ennyi is nagyon megható, megfelelő, elegendő volt.

Dani is felhívott, felköszöntött. Mondta, hogy majd holnap jönne át, ha nem baj.
Mondtam, hogy akkor jön, amikor neki megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése