2013. május 20., hétfő

Elnézéseket...

A Madarak-fák bejegyzés óta nem volt gépem, ez másfél hét. Oly módon, hogy még csak be sem tudtam jutni semmiképpen egyik operációs rendszerbe sem.
Ez most a Dani gépe, ami átmenetileg kisegít a nethiánytól. Igaz, hogy saját adataim (dokumentumok, képek) nincsenek, de legalább "vagyok". Ez nálam azért is másabb, mert az ember munkanélkülien, újság és net nélkül olyan, mintha hiányozna valami fontos része... még csak esélyem sincs arra, ha közben érkezne valami fontos, hogy tudjak róla és netán dönthessek.
Már arra is gondoltam, hogy mondjuk, heti kétszer beülök valami internetkávézóba 1-1 órára, hogy a fontosabb cuccaimat rendezni tudjam -- de hát nem olyan könnyű erre a magamfajtának rászánnia magát.
Hosszabb agytörés után jutottunk idáig, szegény Istvánt még jobban megviselte, mint engem, hogy gép nélkül vagyok -- pedig ő tényleg mindent megtett! Pár napja még a saját gépéből is kiszedett és elküldött egy 1 (2?) gigás memóriát (a fene tudja már!), én kicseréltem az enyémmel -- hátha ez enyhíti a problémát --, persze változatlan maradt a gond. Daninak viszont ez a gép -- az én előző gépem! -- gyakorlatilag csak tárolóként szolgál, mivel ő két éve a Vaterán szerzett egy laptopot magának, valami erősítőért vagy mifenéért cserébe -- tök jól járt vele, hiszen rengeteget használja és még soha nem volt vele problémája (lekopogom).
Dani egyúttal kibelezte az én gépemet is, amit (az alaplaphoz tartozó összes belét) majd elküldök Istvánnak a következő napokban postán, így tud vele kísérletezni, melyből talán kiderül, mely(ek) az(ok) az alkatrész(ek), melyek a végzetes hiba okozó(i)ja.
Nem unatkoztam közben egy percig sem, én olyat nem tudok. A házimunkák és kötelező intéznivalók mellett olvastam, hímeztem, dvd-ről filmeket néztem, és voltak fennforgások is, majd utólag írok ezekről is.
Most azért meglepődtem, hogy ennyi idő után 283 db mélem érkezett, és bár ennek majdnem fele "felesleges" levél, azért még a címlista átnézése is jelentős idő volt.
Mivel ez a gép régebbi, más szervi elosztású külsőleg is, így fel kellett raknunk az asztalra, hogy pl. az USB-lyukakat elérjem, s most az a gondom, hogy éjjelre hogy rejtsem el a macskák elől, hogy meg ne rágják a számtalan tyúkbelet...  meg hogy Haramia az éjjeli száguldozó rapportjai alatt mennyire veszi figyelembe az előtte tornyosuló akadályt...
Elnézést mindenkitől, akinek bármilyen fórumon úgy tűnt, hogy figyelmetlen vagy trehány vagyok, nem válaszolok -- tényleg nem szándékos elhanyagolás volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése