2013. március 24., vasárnap

Bencus 5 éves


Isten éltessen, Bencus!
Nagyon boldog szülinapot! :))


Ma volt 5 éve -- s akkor húsvét másnapja volt éppen --, amikor megszületett Bencus. Emlékszem arra is, mikor másnap, 25-én gyógytorna után a Dorottyáról átmentem a Kenézybe, a szülészetre meglátogatni őket, havazott, s ennek a havazásnak is még 1-2 napig nyoma maradt... (Mindez csak azért jutott eszembe, mert hajlamosak elfelejteni az emberek, hogy régebben is volt még március végén havazás! Sőt, áprilisira is emlékszem, nem is egyre.)
E jeles ünnepet most előző nap tartottuk itthon, szombat délután; ám Bencus ünneplése zajlott nemcsak 23-án, de 24-én és 25-én is. 24-én apja és családja körében, 25-én pedig az oviban kerül köszöntésre.
Most nem egy-egy nagyobb dolgot kapott, hanem sok kisebb ajándékot bontogathatott Bencus. Voltak ebben hasznos és praktikus dolgok -- ruhaneműk, sapka -- és apró játékok, puzzlék, memóriajátékok, kis legók, könyv, kedvenc édességek; Dani által pedig némi pénz -- majd az anyja megveszi, ami épp óhajt a gyermek vagy szükséges.


Szilvi szépen meg szokta adni a módját a körítésnek-terítésnek-díszítésnek, órákig készül elő a nagy eseményre, holott lényegében abszolút magunk között vagyunk: két gyermekem és egy unokám jómagammal. Kész. Anyukám már rég nem tud eljönni az ilyenekre, mivel nincs kocsija egyikünknek sem, amivel elhozhatnánk; de tőle is megérkezik Bencus köszöntése gyanánt az ajándékra szánt összeg, amiből majd megkaphatja, amit szeretne vagy szükséges -- ezeket Szilvi tudja a legjobban.


Két nagy tálca szendvics volt az étek és cukrászdából rendelt, reggel házhoz hozott Sacher-torta a fénypont. A tortára Scooby Doo került ostyaképként, melynek lábait kissé idétlenül takarta a felállított és kelleténél kissé nagyobb névtábla, de hát kicsire nem adunk... finom volt nagyon, és kész.:)


Bencus egyelőre szendvicsevés helyett kirakott gyorsan egy 48 darabos puzzlét, némi kezdeti zavarban Danitól. (Érdekes, hogy Dani iránt milyen szégyenlősséggel vegyes felnézéssel viseltetik; ha Dani idejön, mindig sokkal jobb kisfiú, mint egyébként...)
Viszonylag jó alany a fényképezéshez is, hiszen megszokhatta születése óta az állandó fotózást. Bár sokszor belébújik a kisördög, és szándékosan akadályoz bennünket exponálás környéki hirtelen és direkt fintorokkal, mozgásokkal stb.

2 megjegyzés: