2013. január 7., hétfő

Mások készítették saját versekből 1.

Láttam már és tudom régóta, hogy több versemet szerkesztették képpé. Így találtam meg sok blogban, egyéb oldalakon. Nemrégiben valamelyik versemet kerestem a neten, és böngészgetés közben jöttem rá, hogy úristen, mennyi ilyen van, legalábbis ahhoz a pár darabhoz képest, amelyet régebben konstatáltam.
Ezért aztán szándékosan kerestem rájuk, és amiket kilökött a böngésző, lementettem magamnak is.
Megszámoltam: épp 40 db ilyet találtam.
Voltak versek, melynél több is készült -- most így hirtelen nem tudom, ugyanaz vagy mások-e mindegyiknek a készítői --, és olyan versek is, amelyekről nem is gondoltam, hogy kiválasztják ilyen konfiguráció betöltésére...

Mivel egyik-másik egészen jól sikerült, úgy gondoltam, hogy lassanként felrakom ide, mondjuk, bejegyzésenként tízesével, hogy nagyjából egy helyen is meglegyenek. A legtöbb kép sarkán megtalálható a kép alkotójának szignója, de felsorolni nem tudom, mivel nem igazán tudom, kiket rejtenek a szignók...
Mivel szabadon keringenek a neten, hol itt, hol ott bukkanok rájuk, így gondolom, az sem gond a készítőknek -- akik lényegében jó szándékkal felhasználták a verseimet --, ha itt is szerepelnek.
Itt van pl. A szív gyöngyei, mely vezeti a listát... hármat is találtam belőlük.:)




Aztán itt a Dallam neked, mely két alkalommal ihletett meg valakiket.



Szintén kettő található a Köd és közöny című versből...



A többi versből egy-egy darabra bukkantam, e bejegyzésbe felrakok még hármat, hogy bejegyzésenként maradjunk tíznél... Ezek A csend visszhangja, Barna búcsú, lila láng és az Alszik a kedves.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése