2012. október 22., hétfő

Lakótelepi ősz


Októberi időjárásunkkal meg lehetünk elégedve. Én amúgy is elégedett szoktam lenni az októberrel, bármilyen időjárás is van, nekem mindenképp megkönnyebbülés a kánikulai hőségperiódusok után. Voltak benne hűvösebb, ám derűs napok, de most még a fanyalgók sem becsmérelhetik az őszt, napok óta szinte nyáriasan öltözködhet az ember, olyan kellemes idő van.
Ilyenkor a legszebb a természet. A szemnyugtató, bársonyos földszínek, a hihetetlen színorgiák, a napfény átragyogta levelek...
Minden időszakban vannak fotós sétáim, őszönként több is. Nem kell azért feltétlenül elutazni, hogy az ember egy kis természetet fotózhasson. Senki nem hinné el, hogy még egy panel lakótelepet sem kell okvetlenül felcserélni a Nagyerdővel, ha az ember szépet -- őszt (vagy pl. tavaszt, telet) -- akar fotózni. Ha már az évszakokat nézzük, talán egyedül a nyár az, amikor egy lakótelep nem nyújthat elég témát...


9 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek ezek a képek!
    Tényleg csodálatos az őszi természet!
    Cica is volt a lakótelepen?

    VálaszTörlés
  2. Köszi, tényleg jól sikerültek, de ez leginkább a természetnek köszönhető. Ilyen csodákról nem lehet rossz képet csinálni.:)

    Igen, vannak cicák, akiknek a Tócós a telephelye. Ezek a gimi udvarán, a kerítés mellett dekkolnak, idei cicák. Anyjuk egy szép teknőc. Mikor fotóztam, a bokrok alatt ott feküdt egy vörös is, és egy gyönyörű rajzos cirmos-fehér... összesen 4-en, csak ez a kettő volt abban a helyzetben, hogy kerítésen át valahogy le tudtam fotózni. Egy trafóház van a kerítésen belül, amellett sövény végig. A ház mellett tálak sorakoznak, vízzel, táppal, rendszeresen hordanak nekik a közelben lakók kaját, maradékot, emiatt nagyon szépek, ápoltnak is tűnnek, nem látszanak "kóbor cicáknak". Előre sajnálkozunk, mi lesz velük télen. Igazság szerint legideálisabb lenne, ha valakik be tudnák őket fogadni, ivartalanítanák őket, mert így csak egyre többen lesznek... és az évek során sokat el is ütöttek közülük, hiszen elég forgalmas itt ez az úttest, ami mellett a gimi is van. Nemcsak lakóházakhoz járnak itt az autók, de a gimibe, kispiacra, postára, az általánosba, óvodákba és bölcsődébe is. Szóval nem egy életbiztosítás nekik.:(
    Csak hát nem a panellakók között kell keresni azokat, akiknek pénzük van ivartalanításra... akiknek meg lenne, azok tutira nem akarnak megmacskásodni.

    VálaszTörlés
  3. Megint megláttad a szépséget az egyszerű dolgokban is! Nagyon szép képeket csináltál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen.:)
      Ezek nem nevezhetők egyszerű dolgoknak szerintem. Amikor ennyi színű a természet, és ilyet lehet belőle létrehozni, azok az egyszerű dolgok: csodák.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Köszönöm!:) Az ősz nagyon hálás fotótéma.:)

      Törlés
  5. Eszméletlenül jó képeid vannak! Az ősz pontosan ezért jó évszak (és most kezdem csak megkedvelni, eddig nem rajongtam érte), mert igazán ekkor a legsokszínűbb a természet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszenek.:)

      Törlés