2012. október 4., csütörtök

Önkéntesek eskütétele


Hazudnék, ha azt írnám, hogy szándékosan vettem részt ezen az eseményen, hiszen nem is tudtam róla. Sajnos, a Naplót már másfél éve nem rendelem (az oka ismert), tévénéző sem igazán vagyok, így csak annyira vagyok naprakész a városomban folyó eseményekből is, amennyit a neten meglátok. S amiről nem tudok, arra nyilván találomra nem is kerestetek.
A Naplót azért sajnálom, mert jóvoltából rengeteg aktuális eseményről tudtam, és azokra a rendezvényekre, kiállításokra, koncertekre, melyek érdekeltek és időm, kedvem is volt, elmentem. Az olyan ingyenesekre, ami pedig érdekelt is, pláne igyekeztem úgy beosztani az időmet, hogy el tudjak menni.
A bankban volt dolgom, mikor előjöttem a Kálvin téri árkádok alól, gondolván, hogy megyek a postára, és befizetem a csekkjeimet, amikor épp a Himnusz közepénél tartott -- tehát épp kezdődött -- az igen nagyszabású katonai rendezvény a Fő téren. Természetesen beálltam a nézők közé, s ezt nem is bántam meg.
Merthogy a Kossuth téren épp az önkéntes műveleti tartalékosok eskütételének rendezvénye zajlott október 4-én, csütörtökön délelőtt. Mint megtudtuk a beszédek során, az elmúlt 10 nap alatt 463 önkéntes műveleti tartalékos teljesítette az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál az előírt követelményeket, s az ő eskütételük rendezvényét láthattam.


A kiképzett egyenruhások közül Zsolczai István tartalékos alezredes mondta elő az eskü szövegét, majd a fogadalom elhangzását követően Fodor Lajos köszöntötte a tartalékosokat.
Roppant látványos volt a többszöri, több irányú díszmenet koreográfiája, a történelmi zászlósok vonulása; s a rendezvény a Szózattal zárult.

Nálam pedig, mi sem természetesebb, ott volt a fényképezőgép, s lelkesen fotóztam az egyébként nagyon reprezentatív ünnepélyes mozzanatokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése