2011. július 31., vasárnap

Inge Löök művészete


Egyik költőnő ismerősöm hívta fel rá a figyelmem. Fantasztikus - néztem ámuldozva, és hát keressek rá, mert egyedülálló. És valóban!
Bár Inge Löök (Ingeborg Lievonen) finn grafikusművészről eddig még nem hallottam, onnantól kezdve már több órát szenteltem arra, hogy minél több mindent megtudjak róla. Sokan írtak már vele kapcsolatban blogot, akik találkoznak valamilyen formában vele ill. műveivel; szinte lehetetlen, hogy meg ne érintene bárkit.


Nemrégiben jelent meg az Öreg hölgyek sorozata, szavakat nem találok rá, mennyire jó. Ragyognak a képek, nemcsak a gyönyörű színektől, a pazar részletektől, de leginkább az öreglányokból áradó harsány életöröm, vidámság, optimizmus sugárzásától.


Mit nem adnék, ha összes műve - vagy legalább e képsorozat, a hasonló jellegűekkel - megjelenhetne könyvben és hozzá lehetne jutni.
Csak egy kis ízelítő - bár tudom, hogy nem feltétlenül szabad a lehetőség felhasználásra (sőt), de - mentségem, hogy egyáltalán nem öncélú a közzététel; annyira jó lenne, ha minél többen ismerhetnék!

 
 

És hát ki nem maradhat néhány cicás kép - rögtön ez az első olyan, hogy fél óráig képes vagyok nézni a pompás, gazdag részleteket, majd egyben, hitetlenkedve az egészet... lenyűgöző.


Ha nem vagyunk jó passzban, rosszkedvűek vagyunk, csak nézzünk rá ezekre a képekre!
Nem oldják meg a problémáinkat, az igaz; de javíthatják hangulatunkat, segítenek kikerülni pesszimizmusból, depresszióból. A mosoly gyógyít, elsősorban a lelket.

2 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan bájosak ezek a képek, tele vidámsággal, életörömmel! Tényleg jók minden lelki bánat esetén, felüdülést nyújtanak!
    Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem!

    VálaszTörlés
  2. Egészségedre.:)
    Bizomány, nagyon szuper!:) Én is hálás vagyok S. Erikának, mert nagy élmény, nélküle szegényebb lennék.

    VálaszTörlés