2011. július 26., kedd

Szívszitu - nem átvitt értelemben:)

Hétfőn visszavittem a szerkentyűt a kardiológiára. Reggel 6-kor keltem és du. fél 4 körül értem haza... ott töltött nettó időm csaknem 4 óra hosszányi volt.
A 24 óra, amíg hordtam, számomra nem tartalmazott különösebben olyan vagy hasonló rosszulléteket, mint amilyeneket évtizedek óta sűrűn van alkalmam átélni. Igaz, a hazajövetelt leszámítva itthon voltam, nem volt stressz/sokk/pánik/ijedelem, nem volt kánikula, nem kellett lépcsőznöm és nagy súlyokat cipelnem, vagy ami a legjobb, ennek a kettőnek-háromnak-négynek az egyben jelenléte...! Nem igazán kaphattunk e nyugis állapotban általánosítható és valódi eredményt, de hát ezt tudják az illetékesek is. Igazából a terheléses-sokkos-kánikulás helyzetes méréses eredményekkel összevont átlag adná a valódit, amire bár kíváncsi lennék, de inkább csak roppant örülni tudok, hogy speciel nem kellett 40 fokban 20 kiló cuccal felmásznom a 7.-re, mert épp jó volt a lift!...:) No, akkor lennék kíváncsi, mi lett volna az eredmény, ugyanis így is elég sok volt  a magas számú szívverés, és 4 ritmuseltérés (éjszakára is jutott) is mutatkozott.
Tulajdonképpen maradtak az eddigi diagnózisok - angina pectoris és kísérő tünetei, valamint hypertonia van mindig megjelölve előkelő helyen (holott magas vérnyomást csak kivételes esetekben szoktak mérni, bár gyerek- és fiatalkoromban kezeltek vele. Felnőttkorban - néhány kivételes esettől eltekintve, pl. műtét hajnalán - leginkább a per utáni adat szokott magas lenni. No meg őszintén szólva eszembe sem jut, hogy megmérjem). Ezek kiegészültek a pitvari extrasystoléval, valamint a laborleletek alapján sajnos, a hyperlipidaemiával is. Észrevett tünetek esetén emelhetők a gyógyszerek adagolásilag.
Mivel a 24 óra, míg rajtam volt a cucc, épp a névnapomon volt, ezért másnap mindenkitől elnézést kértem, aki épp hívott volna... nem vehettem fel, hát mit csináljak, de legalább tudom, kik voltak és megpróbáltam másnap egalizálni a dolgot. (Előre már csak nem küldhettem sms-eket, hogy te, figyelj, ha holnap fel akarsz köszönteni, akkor nehogy telefonon tedd!:D - mert honnan tudtam volna, ki akar egyáltalán...)
Nem mikrózhattam - illetve bevágtam a valamit, benyomtam, de már rohantam is kifele... nem hordhattam volna műszálast, még ha ragaszkodtam volna is hozzá.:)))
Kardiológia és labor kipipálva.

1 megjegyzés:

  1. Legalább túl vagy rajta! Azért kobb hogy most megcsináltatod ezeket a régen esedékes vizsgálatokat.

    VálaszTörlés