2010. március 31., szerda

Március végi hétvége - Pesten


Szuper hétvégét töltöttem Pesten.
Kötelességek, feszélyezettség nélkül, lerázva a mindennapok szabadidőhiányos rohanását, terhét.
Igaz, nagyon gyorsan eltelt. De egy ilyen alatt többet vigyorgok, mint egész hónapban.
Várt a kedves, és mindennel elhalmozott. Ezek közül legfontosabb a szeretet, megértés, nyugalom... de ezen felül a séták, a westendes kajálások, fagyizás és a tömérdek ajándék is emelték a hétvége fényét.:)

Flamival együtt megnéztük a Szépművészetiben a Degas-tól Picassóig című kiállítást, mely összességében véve mindenképpen felüdülés volt - persze több olyan képre is bukkantunk, melyekért önmagában is érdemes volt ide ellátogatni.
Utána szokott helyünkön, a Fanyűvőben kajáltunk és jókat cseverésztünk. Flami megcsinálta mindkettőnk adóbevallását - mi ezért borzasztó hálásak voltunk, és külön öröm volt, hogy meglepetéseinkkel sikerült eltalálni olyan dolgokat, amelyek örömet szereztek "könyvelőnknek".:)))

Vasárnap a Városligetben sétálgattunk, gyönyörködve az ébredező természetben, a zöldülő fákban, a Vajdahunyadvárban, a tóparton a napfényben összesereglő élénk kacsákban, galambokban...
A csoda az volt, hogy a hétvégére hideghullámot és esőzést "ígértek" a meteorológusok. És nem így történt - igazi tavasz volt. Szombaton szinte melegem volt, és az évben először voltam rövidujjúban... vasárnap viszont a napsütés ellenére már hideg szél fújt, néha igen keményen, de márciusba ez még simán belefér.
Eső viszont nem esett... így végre fotózási szükségleteinknek is hódolhattunk.






Egy-egy ilyen találkozás nem történik nagyon sűrűn, de minden alkalommal hetekre feltöltekezem boldog élményekkel, és az emlékek tartanak sokszor akkor is életben, amikor a mindennapok taposójában néha úgy tűnik, elvész az ember...











Házi Mucha-gyűjtemény és ajándékhalmaz...


Cicák... Amazon-farokkal...:))

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy kellemesen telt a hétvégéd! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, örülök, hogy örülsz!:)

    VálaszTörlés
  3. Láttam a képeid a picassában. Nagyon "irigyellek" :) de ezt vedd pozitiv értelemben...
    Szeretem Budapestet, olyan, mintha az lenne az otthonom. Szép képeket csináltál, örültem neki, és párat le is koppintottam.
    Örülök, hogy gazdagodtál élményekben, tudom milyen éltető az ilyen, a szép emlékek megtöltik a szívünket, és igy könnyebb elviselni a szürke hétköznapokat.
    Már olvastalak, de csak most érkeztem az iráshoz.
    Kivánok neked sok sikert a munkádban, és még sok sok szép élményt!!

    VálaszTörlés