2010. február 27., szombat

Gedeon - Noé

Név: Gedeon
Nem: kan
Született: 2001. 07. 01.
Bekerült: 2009. 07. 02.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

Gedeont már támogattam egyszer, ő az a kutyus, akit elütöttek és cserbenhagytak, állatmentő ment ki érte lakossági bejelentés alapján.
Az első vizsgálatokon kiderült, hogy jobb hátsó lábában combcsonttörés, jobb mellső lábában pedig többszörös alkartörés van. Július 2-án esett át az első műtéten, melynek során mellső lábát lemezelték meg. 3-án műtötték combcsonttörését.

Gedeon élénk, nagy mozgásigényű kutya, rosszul bírja a ketrecnyugalmat, amikor csak teheti, mozogni próbál, ezért lábában, sajnos, kitörtek a csavarok, és a rögzítés elhajlott. Ekkor még nem tudták, milyen mértékű a csontképződés, milyen műtétekre lehet még szükség.
Novemberben műtve lett, mindkét lábát lemezelni kellett. Jobb hátsó lábát nagyon fájlalta, megröntgenezték, a vasak nem mozdultak el. A térde fáj (egy régebbi szalagszakadás következménye), nincs normális csontképződés még mindig, pedig ekkor már 3 hónapja volt benne a lemez. Lázas és nagyon rosszul van, műthetővé kell tenni. Kérdéses, hogy térdszalagpótlás vagy lemezkiszedés is lesz-e). Ennek a műtétnek a várható költsége 35-40.000 Ft körül lesz. Aztán januárban pedig a mellső lábaiból kell kiszedni a lemezeket. Kérjük, aki teheti támogassa Gedeon műtéti költségeit és utókezelését!
Január végén Gedeon hátsó lábából eltávolításra kerültek a csavarok és a lemez, most ismét a balesetes részleg vendégszeretetét élvezi a varratszedésig.

Sokan támogattuk Gedeont, még ha az a "sok" sem túl sok. Ám remélem, van esély a tartósabb gyógyulásra!

(Forrás: Noé Állatotthon honlapja)

2 megjegyzés:

  1. Én is kívánom, hogy meggyógyuljon, és egyszer még gazdára találjon Gedeon!

    VálaszTörlés
  2. Úgy örülnék már én is, ha jó híreket hallatnék róla. Sajnos, nem fiatal kutya már...:(

    VálaszTörlés