2016. június 30., csütörtök

Könyvjutalom irodalmi fejtörőért

Közben érkezett egy könyvjutalmam is, mert megnyertem a listán egy belső, vasárnapi irodalmi fejtörőt, mely már a 10. sorszámot viseli. 11 párszavas idézet volt kortárs költőktől az egyik oszlopban, a másikban pedig keverve a nevek. Nem klasszikusok -- kortársak, mint már mondám.
Nehezítették azzal, hogy egy név idézet nélkül szerepelt ott, tehát egy névvel több volt, mint az idézetek száma. Nyilván lehet guglizni, de pl. két idézet sehogy nem jött be, lehet, neten még nem volt publikálva. Úgyhogy kizárásos alapon tippeltem, azt meg szerencsére tudtam, hogy kinek nem lehet ott idézete.
Én szeretek ezekkel bíbelődni, mindig meg is fejtem, csak aztán ha többen vagyunk jól megfejtők, valamilyen programmal sorsolnak és úgy jön ki a nyertes. Szóval az ideje az embernek benne van bőven. Talán ezért is csináljuk olyan kevesen, legaktívabb alkalomkor is a tagság nyolcada-tizede, ha foglalkozik ezzel. Ennek fele is csak többszörös unszolásra. Én magamtól szoktam megcsinálni őket.
Ezért megkaptam jutalomként Koma egyik antológiáját (amelyikben hál' istennek nem szerepelek, mert akkor lenne itthon nekem is már belőle...).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése