2016. június 8., szerda

Álmatlanság, Tecsó, hivatali beindulás

Medárd napja van. Csodák csodája, de nálunk legalábbis eddig még nem esett.
Mostanság nem tudom megaludni és hiányzik is a 7-8 órám, mert egyrészt későn fekszem (eddig is), s ehhez képest túl hamar zajonganak a macskák, Honesty éhezése miatt kötelező is a felkelés -- ez eddig is így volt, ez csak egy dolog. Olyankor beveszem egyúttal a reggeli gyógyszerek egy részét és csörrenünk is egyet, majd megpróbálNÁnk visszaaludni. Optimális esetben ez kicsit sikerül is.
Honesty még csak-csak, de Haramiára időnként rájön az elmúlhatatlan, őrületes szerelmetesség, és ilyenkor jön óriási dorombolásokkal 20 percekig rajtam keresztül-kasul mászkálni, ugrálni, illetve mindenáron átmászogatni és kapirgálni az éjjeliszekrényen, hogy onnan felugorhassék a komódra, na, ez már nem az ő számára való terep egyáltalán. Zörgésben lehetetlenség aludni, sőt az éjjeliszekrényezés miatt a szemem sem tudom lehunyni, mert mindig el kell onnan "keverni" kézzel (aztán kezdi elölről).
Ha ezeken túlvagyok, akkor meg már Szilviék készülődnek. Szilvi minimum kétszer vissza szokott jönni a nem igazán néma csenddel járó kivonulásuk után; miután persze már az ajtót is jól bezárták... Azért hallom, sajnos, ilyen jól a kinti mozgolódásokat, mert a macskák miatt egy macskányira van az ajtóm kitámasztva.
Ma pl. összesen 4-szer jött vissza. Kétszer már a liftből (ebből egyszer az iskolatáskáért!!!...:DDD; mi tagadás, iskolába menni anélkül elég kellemetlen!), kétszer meg a gyerek elvitele után -- mivelhogy ment a városházára ügyeket intézni. Ingyenes (önkormányzat által fizetett) TB-intézése jövedelemhiány miatt, és az iskolakezdési támogatás miatti ügyintézés miatt (erre kapnak Erzsébet-utalványban olyan 6000 Ft-ot augusztusban). Hol iratot hagyott itt, hol átöltözni... eh, aztán már feladtam az alvási kísérletezést.
Továbbá rendszeres kótogás volt már 7-től fentről, úgy találgattam ki, hogy valószínűleg mivel ma reggelre kellett lelomtalanítani, ezért most, utolsó percben foghattak hozzá...
Valamint az is nagy divat most, hogy ha végre már Szilviék elmennek és újra nekilátnék megkísérelni elaludni, akkor, mivel 8-kor megkezdődik valahol a munkaidő, természetesen azonnal csörög a vonalas telefon... Nyilván, hogy nem ismerősöm vagy rokonom lehet, hanem tukmálós, finoman mondva "üzletkötési" kommunikációs munkatárs. Egyem a lelkét. Ez megy aztán egész nap. Időnként még mobillal is megkombinálva.
Van, amikor éjjel fél kettőkor eszembe jut, hogy mellétegyem a vonalast pont emiatt. Tököm tele van ezekkel a 4 órás alvásokkal, és mivel éjjel lehet legjobban írni, dolgozgatni stb., ezért nem vagyok hajlandó este 10-kor ledögleni -- ha már az embernek nem kell időre menni, munkahelyre, hivatalos időpontokra, akkor hadd alhatná meg a 7-8 óráját, időnként szükségem lenne rá. Oké, a macskák az én saram, de a többi?

Ez a mai nap is ilyen volt, mikor Szilvi már negyedjére jött vissza, hiába, hogy a macskák lenyugodtak, a felső szomszéd abbahagyta a kótogást, a vonalas telefont félreraktam -- feladtam és gondoltam, akkor úgy készülök rögtön a kelés után, hogy elmegyek a Tecsóba, mivel tegnap megjött a Clubcard-akármilyen kártyám pontjaira néhány kupon. Volt benne One másfél kilós száraztáp 400 Ft engedménnyel pl. Vagy 1 kg sertéscomb, 1 kg csirkealsócomb vétele esetén (ezek árhatára volt megszabva, s az tette ki az összeget, ami felül járt az engedmény) szintén párszáz Ft.
A száraztáp nem jött össze, mert hiába van 5-6 fajta One, ha a kuponon nem az a fajta van -- itt ui. most egyetlen fajtából volt (vagy legalábbis csak abból raktak ki) másfél kilós vagy legalábbis csak azt rakták ki (?), amiből lejött volna a 400 Ft, az pedig nem a képen levő volt. Meg akartam kérdezni vmi dolgozótól, hogy nem létezhet-e, hogy hátha másfajta One másfél kilósra is érvényes az engedmény, de bár háromszor visszamentem, egy élő dolgozó se közel, se távol nem járt a helyszínen. Úgyhogy a csirkecombot és a félkilós csirkemájat tudtam érvényesíteni, valamint a 200 Ft külön kupont.
És ha már ott voltam, a 12 tasakos dobozos Félix még mindig 1299 áron akciós, és most VOLT a piros is, ami a múlt héten nem, így vettem három dobozzal, ne menjek potyára.
Valamint a külső soron megvettem a kedvenc füstölt májasomból 30 dekát, vettem egy kész kaját elvitelre és egy kétgömbös fagyit helyben való nyalásra.:)) Megvót a reggeli.
Szevasz, aztán jött a déli napon való hazaporoszkálás a teherrel. Nem lett volna meleg, de a gyaloglás teherrel, mint tudjuk... na mindegy.

Útközben egy helyen megálltam, mert kedvenc szituációmat láttam meg: fal és járda között nyíló virágot. EGY fő fehér petúniát... hát ezt muszáj volt. Utána megköszöntem neki és elbúcsúztam tőle.:)))))
Amúgy normális vagyok. ;-)


Szilvi még nem volt otthon, úgyhogy mindent elpakoltam és még netezhettem is némi időt kajáig.

Szilvi hazajött, felét sikerült elintézni (a TB-set), mert a másikhoz a tanúk miatt haza kellett hoznia a cuccost. A TB-s papír ui. már itthon volt és sikerült előre tanúskodni, de az iskolakezdésit ott töltötte ki. Ergo menni kell neki holnap is.
Még gyerekhozatalig volt egy órája, addig beült netezni, közben csengetett a postás, és hogy nekem se legyen nyugtom a hivatalos ügyintézkedések terén, megjött az éves aktív korú fht.-os felülvizsgálat ajánlva. Ez azért már haladás, mert tavaly július végén jött meg, annak ellenére, hogy május a fordulópontom. És mivel még ott is szaroztak és belekötöttek ebbe-abba, valamint október végén jött ki utána a határozat, ezért nem volt egész évben nyugdíjas jogosultságú bérletem!
Remélem, ennek az idén vége szakad.
Mindenesetre írtam unokatesómnak a munkaigazolások aktuálissága miatt, azonnal válaszolt is, hogy természetesen kiprinteli őket, hétvégén tudja elhozni aláíratni. Egyébként is 21 napom van az ügyintézésre, de leghamarabb is csak 1 hét múlva tudok menni. Igyekszem jövő szerdára mindent összehozni, és most már remélem, belejöttek annyira itt is ebbe az ügyintézésbe, hogy ne kelljen újabb évet az egyébként dukáló nyugdíjas bérlet nélkül lenni -- tavaly hihetetlen, milyen szerencsétlenek voltak, és ugye, az ember azonnal összetojja magát, mert ők a hivatal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése