2015. január 23., péntek

Pár perces orvosos

Ki kellett íratnom anyám gyógyszereit három hónapra. Eddig Etelka csinálta az utóbbi pár évben, aki hivatalosan segítője egy szeretetszolgálattól anyámnak, és anyám őt elhunyt nagynénémtől "örökölte meg", Etelka vele lakott egy házban és neki is ő segített. Szóval Etelka általam kérdezte anyámat, hogy mivel keresztanyám halála által elvesztett egy pácienst, és nekik maguknak kell olyat keresni, helyette nem akarná-e anyám őt. Ez azt jelenti, hogy elvileg és papíron napi 45 percet kellene egy-egy páciensnél valamit segítenie, 9 főről van szó egy-egy segítőnél... Azt mindenki tudja, hogy 9 fő között azért közlekedni is kell, tehát fizikai képtelenség, hogy akár még autóval is beférjen napi 8 órás munkaidőbe 9 fő 45 perce, lévén a 9 fő a város különböző pontjain lakik; nem beszélve arról, hogy Etelka tömegközlekedik! Mindezt természetesen minimálbérért... na mindegy. A páciensek ezért havonta 2000 Ft-ot fizetnek, de ez nyilván nem a segítőé.
Így tehát gyakorlatban úgy van elosztva, hogy jó legyen. Egy-egy segítettnél nem 45 percet segít, hanem akár több órát is, és csak egyszer megy egy héten. Ez az idő van elosztva papíron napi 45 percre.
Most azonban Etelka elesett, táppénzen van, mert letört a vállcsontjából egy darab, így gúzsban van a szerencsétlen.
Utánajártam, hogy pénteken hogy is van rendelés, mert én magamtól soha nem pénteken megyek, mivel mindig bajban vagyok ezzel a nappal, hogy melyik orvos hogy rendel páros és páratlan heteken péntekenként. Aztán pont délután, mondom, nagyszerű.
Természetesen esett az eső, de most ilyen az idő, már megszokta az ember; elporoszkáltam a dokihoz.
Egy, azaz 1 fő várakozott az orvosnál, kb. 2 percig, majd kihozott neki Juditka egy beutalót, pár szóval lerendezték, aztán már nyújtottam is a listát, hogy anyámnak szeretném kiíratni három havi gyóccerét.
Erre vártam úgy kb. 6-7 percig, és már ki is lett adva a nagy halom recept -- viszon'látás.:)
Aztán úgy döntöttem, ha bármikor is nem időhöz kötött az orvoshoz való látogatásom, akkor máskor is ilyenkor fogom tenni. Péntek délután teljesen logikusan tutira nem hemzseg annyi ember az orvosnál, mint mondjuk, hétfő reggel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése