2013. június 2., vasárnap

Úrnapja


Mivel mostanában kiszámíthatatlan az időjárás eső szempontjából, ezért most egészen kivételesen bent, a templom területén lettek felállítva a négy égtájat jelképező stációk -- oltárok --, melyeket így, pünkösd utáni második vasárnap, Úrnapja alkalmával a pap, ministránsok, hívek végigjárnak az Oltáriszentséggel.
Emlékszem végül is régebbi, esős úrnapi körmenetekre, melyen esernyővel jártuk végig az utat -- most úgy döntöttek, egyszerűbb és biztonságosabb lesz a dolog így, benti szervezéssel.


És valóban: semmivel nem volt kevésbé szebb vagy meghittebb, sőt, a templomban lazábban elfért a tömeg, mint a pár méter széles templomkerti kavicsos úton, ezáltal jobb volt az áttekintés, a hallhatóság is. Hangszóró nélkül is érthető volt a stációknál felolvasott evangélium és követhető a szertartás, az égtájak irányában történő áldásosztás.


Egyedül a stációk közötti út volt rövidebb és nem hersegett a kavics a sok cipő alatt, de ez nem keltett hiányérzetet senkiben. És végül, de nem utolsósorban számomra az is a pozitív dolgok közé tartozott, hogy maga a történés fotózhatóbb volt -- ezt többen meg is ragadtuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése