2012. március 24., szombat

Bence 4 éves


Bence fiú 4 éves lett.
Már elkezdődött hét közepén, majd egész hétvégén szülinapozik - őt ünneplik, több részletben.
Szilvi neten rendelt 10 szeletes egyedi jellegű kerek Sacher tortát, amit ingyenes kiszállítással meg is kaptunk, tűzijátékkal, mosolygós Tom és Jerry képpel (Bencénél ez a mese most a menő), Bence felirattal. Mint megtudtuk, ezeket ostyára kreálják olyan mód, hogy pl. netről leszedik a fotót, és élelmiszermázzal-festékkel ráteszik az ominózus képet. Ugyanígy ostyából a felirattáblácskát.




Szilviék előzőleg fél napot áldoztak rá, hogy kimenjenek a Cora melletti Régió játéknagykerbe, ahol viszontagságos buszozás és gyaloglás után attól tartottak, hogy egyéni vásárlókat esetleg be sem engednek. De minden rendben volt, úgyhogy Bencus megkapott egyfajta hőn óhajtott parkolóházat - szerpentines-liftes-darus-mittoménmilyen építményt, valamint az én nevemben egy nagy doboz puzzlét, melyben sok kisdarabos (20, 25, 50) puzzle rejtőzik, ugyanis felfedeztük, hogy Bencus ezt nagyon ügyesen kezeli. Annak idején az anyja is nagyon korán kezdte a puzzlét, és gimis korára többezreseket is kirakott - rajongott érte. Most is szívesen csinálná, csak hát... ez már így van...
A gyerek mint olyan az ürügy rá évekig, hogy mi, felnőttek is játszhassunk, hogy tudjunk játékra időt szakítani...


Aztán szendvicseket csináltunk, szépen terítettünk, Szilvi pedig imádja lakásdíszítésekkel is megadni a módját az ilyen "ceremóniáknak". (Azért teszem idézőjelbe, mert lényegében csak mi voltunk. Dani is megérkezett a megbeszélt időponthoz képest félórás késéssel ugyanis.) Csoportos léggömbcsokrot lógatott a plafonról, asztalra, függönybe napfényes díszleteket tűzött, a kétféle szalámival készített szendvicsekbe műanyag színes pálcikákat szúrt.


 

Az ünnepelt a tűzijátékon boldogan mosolygott, a gyertyák elfújásánál pedig nem csak ő lepődött meg, hanem mi is; ugyanis ezek ilyen főnixgyertyák voltak. Elfúvás után a még apró parázshamvadéktól is újra- és újragyulladt! Tehát ha az ember lekéste fotózásilag a gyertyaelfúvás pillanatát, lehetett bőven repetázni, míg csak a gyertyák le nem égtek! Bencus is rengetegszer elfújta az összeset. Eleinte nem annyira akarta, de aztán megtetszett neki, hogy újra és újra legyőzheti őket...:))



Két géppel több száz fotó készült... tegnap órákig csak azokat raktam rendbe mindenféle szempontból, még a képtárak vannak hátra.
Bencus boldog volt, és biztos hétvégén is az. Mirólunk már nem is beszélve...:)) (Dani szájából nem lóg semmi, csak az ajtóretesz vége néz ki úgy...:)))

3 megjegyzés: