2011. december 26., hétfő

Karácsonyest


Nagyon be kellett osztanom az időt, mert betegistápolás akkor is van, ha ünnep van.
Úgyhogy már több napja ment minden délelőtt a vásárlás, beszerzés, konyházás, egyéb előkészületek.
Az est napján délelőtt még vásároltam, délután a szokásos időt töltöttem a betegnél. (Azt hiszem, ez volt az utolsó tűrhető napja szegénynek... vittem neki is pár szál fenyőgallyat a piacról, és arra néhány díszet is itthonról, s ott feldíszítettem, majd én és a két gyerek ajándékait is átadtam - nagynéném örült is, amennyire tőle telt...


Hazaérve este már utolsó simításokat végeztem a kajákon, Szilviék feldíszítették apró kis fájukat, majd Danit vártuk, akire többrendbeli feladat várt - hozzánk jönni, postásként anyámhoz és vissza, majd itt maradni és karácsonyozni. Mivel aznap még dolgozott is 6-2-ig természetesen, így csúszott az egész, és mire vacsorázni ültünk, már csaknem 10 óra volt... - ebből a szempontból szerencse, hogy Bence későn fekvő-későn kelő, más szempontból egyáltalán nem.


Volt házicsirkéből húsleves sok zöldséggel, csigával; majd nyúlpörkölt nokedlivel. Anyám küldött még töltött csirkecombot, kétfajta bejglit és még egy fajta krémes piskótaszerűséget, de arra már nem futotta energiából.
Kaja után pezsgőztünk egyet, majd "megjött a Jézuska".
Volt nagy öröm, elsősorban a csecsemőé.:))


Dani fél 1-kor ment el, nálunk meg kb. 2-kor csendesedett el minden...


Mi is érdeklődünk, pedig már megkaptuk a patkányainkat!:))

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy a lehetőségekhez képest ilyen szépre sikerült a Karácsonyotok! Még sok, ennél sokkal boldogabb ünnepet kívánok az egész családodnak!

    VálaszTörlés
  2. Igen, akkor is két helyen voltam zsinórban, természetesen attól, hogy ünnep van, attól a beteg az beteg, a gondozott az gondozott. Az volt végül is az utolsó olyan napja, relatíve megszokott panaszokkal, amikor még otthagyhattam, amikor még azt lehetett mondani, hogy "jól volt". Másnaptól, karácsony első napjától már más dimenzióba léptünk...
    Köszönöm, remélem, lesz még olyan...

    VálaszTörlés