2010. november 20., szombat

Ebből még Kacor király is...

A napra lehet nézni, de e tálkára nem!:)
Gondos csomagolásban, precíz postai adminisztrációval megérkezett a Gourmet nyereményjáték macskatálja.
Cicakaják nyereménykódjait kellett beküldeni, s minél több pontot érő nyereménykód-mennyiséget küldött be az ember, annál nagyobb értékű cuccot lehetett érte garantáltan nyerni. A játék természetesen még folyik.
Nekünk rengeteg fekvőkénk van ahhoz képest, hogy mekkora a cicák számára is birtokolható lakásrész, s a fekvőkéken kívül is bárhol kipihenhetik a macskuszok a gigászi fáradtságaikat; így hát inkább tálkára gyűjtöttem. S mivel két macskám van, kettőre. Igen ám, de egy címre nem lehet kettőt kapni. Így elvileg anyukám is megmacskásodik erre az időre... az övét később küldtem be, így később is fog érkezni. Végül is évtizedekig voltak nála cicák, néha 4-5 is, és kutya most is van...
A bibi ott van, hogy nem tudom, más makkái hogyan étkeznek, de az enyémekről nem mondható el, hogy túl kulturáltan. Tehát nem feltétlenül marad az etetőtálkában a kaja utolsó molekulája is. Sőt... lelki szemeimmel elképzeltem, ahogy a tálka tartója, a dekoratív, lakkozott fonott vesszőkosárka állandóan tele lenne ragacsos, zselés-szószos konzervtrutymikkal, háááát... Egyelőre úgy gondolom, az eddigi műanyag tálkák napi kétszeri tisztítása nekem tökéletesen elegendő. Majd persze kipróbáljuk. Beáztatni és folyó vízben mosni nyilván nem lehet, de enyhén nedves szivaccsal törölgethető - na igen, de mi van azzal a kajadarabhalmazzal, ami minden táplálkozásuk folytán becsusszan a fonott kosárka belsejébe? Az hogyan szedhető onnan ki, mielőtt belebüdösödne?
Szóval nagyobb a látványosság, mint a praktikum. De ajándék lónak, ugye, ne nézzük a fogát. Kaját a macskusz kitekattuszoknak mindenképp venni kell, s csak egy pici pluszidőt jelent a kódok kivágása-gyűjtése. Aztán már csak a játék kedvéért is beküldi az ember... mert nyerni jó érzés, és a lottóötösre úgyis hiába várunk. Pláné, hogy nem is lottózunk, hehe...:)))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon dekoratív.:) Talán száraztápot lehetne benne tartani, azt kulturáltabban szokták fogyasztani.:) Bár, tegnap nálunk Hateyának sikerült belehánynia.:-DD

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, de a száraztáp mennyisége nálunk jelenleg négyszer akkora tálban van kihelyezve, mint amekkora ez a dekoratív tál... Nagyon picike, csak a fonott keret duplázza meg optikailag.
    Ó... nálunk hányni kimondottan csak a szőnyegre lehet. A linóleumról is kifejezetten be kell menniük e célból a szőnyegre!:)))

    VálaszTörlés