2010. augusztus 4., szerda

Gourmet-pléd és könyvcsere

Megérkezett a "Kényeztetés Gourmet módra" című macskaeledeles nyereményjáték ajándéka.
Mivel ezek idáig nem ették ezt a fajtát, így a nevemben Flami küldött be konzervkódokat, és nyertünk is macskatakarót! Nem mintha a hőségben most pont égető szükség lenne épp erre, inkább hűvösebb helyeket keresnek a degek heverészés céljából, de jó lesz az majd még! Nagyon finom, puha takaró.
Az érdekesség az volt benne, hogy mindenki más rég megkapta, én meg nem. Már csak érdekelt, hogy ez zajlik-e még, vagy mi van, de megkérdeztem az esélyeseket, mindenki megkapta-e már és milyen régen - kiderült, hogy igen... Flami megadta a címet, hogy esetleg érdeklődjem. Megtettem, és azt a választ kaptam, hogy már egyszer kiküldték, és visszavitte a posta... De természetesen nagyon szívesen kiküldik még egyszer ésatöbbi. Így is történt, szerencsére most nem vitték vissza... ugyanis megtehették volna, mert jól el volt írva az utcanév rajta... (az eredetihez hozzácsaptak még pár betűt, oda se neki!), de most, a második küldésnél szerintem elgondolkozhattak, hogy akkor mi is lehet az utcanév, ha a ráírt név nincs. Lényeg, hogy végre ez is megvan... Köszi szépen, Flami!:)
Még, ami ehhez tartozik, az az, hogy időről időre újra próbálkozom azokkal a macskakajákkal, amiket addig nem kultiváltak a degek. Így történt most a Gourmettel is. Hihetetlen ám, mert már legalább 4-5 félét kipróbáltam, és csoda történt: most úgy tűnik, szívesen eszik! Ha így marad, legközelebb sk. küldhetek be ilyesmit... A tonhalas pástétom a legek legje...


* * *

Még egy kedves esemény történt: egy AMF-ről ismert írónő írt nekem, hogy cseréljünk kötetet, ha esetleg úgy gondolom.:) Neki is számos antológiában jelentek már meg prózai írásai, s ez a második önálló kötete. Természetesen örömmel beleegyeztem, s kölcsönösen meg is kaptuk ma mindketten egymás könyveit, egymás és magunk örömére.
Én elkezdtem az övét olvasgatni, és alig tudtam letenni. (Zsitvainé) Borsos Irén: Újraélt tavasz című prózáskönyvéről van szó. Annyira jó a régi (számomra gyerekkori) világban átélt dolgokat az akkori fiatal felnőttek szemszögéből olvasni; rövid, humorosan megírt, családról szóló, egyedi történetek, emlékképek ezek... Olyan sok minden ismerős számomra. Még sok kellemes percet fog nekem ez a könyvecske szerezni.

Részlet a kiadói ajánlásból:
"Írásai szép, magyar nyelven szólnak. Minden rövid darab önmagában érvényes üzenetet hordoz, a maga színével - formájával részévé válik a születő, sajátos ragyogásnak. Az író egy hosszú, s nem könnyű élet során megszerzett, s megőrzött belső derűjét sugározza szét a könyv, úgy vélem, az olvasók örömére.
Rövid prózai írásokat sorakoztat fel a könyv, műfajilag eltérő, szellemiségében azonban egységes dolgozatokat. Találunk közöttük mini esszét, elmélkedést, egyperces novellát, önéletrajzi etűdöt, publicisztikai hevületű vitairatot, továbbmondásra alkalmas elbeszélés és regénypalántát."

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok mindkettőhöz!
    Hát a cicapléd most épp valóban nem szezonális. :)
    A könyv biztos jó lehet!

    VálaszTörlés
  2. Finom is a GG konzerv, itt nagyon szeretik már évek óta!:-)
    A könyv tényleg jó lehet, én is gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Köszi!:)
    Persze még jobb lenne, ha kicsit "ócsóbb" lenne mennyiségéhez képest, meg - tekintettel a 2 macskára - lehetne 200 g, mint az eddig használtak... de előnye is van, mégpedig az, hogy ha sürgősen pótlandó a macskakaja, nem szükséges a FN-t beiktatni és onnan cipelni, mivel a GG a közeli Coopban és a DM-ben is kapható velünk szemben. Tegnap vettem tasakost, az nem tudom, hogy fog bejönni... majd ma este kipróbálom.

    VálaszTörlés
  4. A tasakos itt nem jön be. Mondjuk, annyira nem is baj, mert drágább, mint a konzerv. A mennyisége nálunk elég, lehet, észre se fogják venni a makkák azt a kis különbséget.:)

    VálaszTörlés
  5. Hát, a száraz állandóan kint van, legfeljebb méééég több fogy majd.:)

    VálaszTörlés