2017. február 27., hétfő

Újabb vizsgálat esedékes

Hétfőn délelőtt aztán felhívtak az emlőszűréses rendelőből.
Az a helyzet a szövettanommal, hogy a patológia szerint kellene még egy kontrasztanyagos MR-vizsgálat, s erre adtak időpontot 9-ére, reggel negyed 9-re.
Erre megkérdeztem, hogy akkor a most csütörtöki, tehát a 2-ai megbeszélt időpontomra menjek, ez ahelyett van, illetve ez is fontos attól még? A hölgy nem tudta ezt, tehát elmondtam, hogy mostanra azért kellene mennem, hogy a szövettaneredményt megtudjam.
Azt mondta, hogy jó, rendben, ezt most akkor megy, és egyezteti, s utána visszahív.
Meg is történt, negyedóra múlva visszahívott.
Mondta, hogy oké, megvan a szövettaneredmény eredetileg, és ha már így volt megbeszélve, akkor az előbbi időpontot felejtsük el, és menjek most csütörtökön. Természetesen az eredményt nem mondta meg, nyilván nincs rá felhatalmazása.
Utánaolvastam ennek az egész MR-nek (több helyen MR, más helyeken MRI), meg a kontrasztanyagos feltöltésnek. Ez állítólag vénásan fog történni, és egy mágneses helyiségben zajlik a dolog -- tehát a világon semmiféle fém nem lehet rajtam, még jó, hogy nincs pacemaekerem, mert azzal pl. nem lehet... most egyébként kétségeim vannak, hogy a fogamban az amalgám az jelent-e valamit? -- mert nyilván a többit le lehet tenni. Eleve igyekszem itthon leszedni fülbevalót, gyűrűt, karórát, aztán eszembe jutott, hogy ott majd az övet is vegyem ki a farmeromból.
Egyébként maga a vizsgálat hasonló a CT-hez, amin már voltam. Semmi problémát különösebben nem emlékszem, hogy okozott volna. Ez agyi CT volt kint a klinikán, amire a fejfájás-szakrendelés utalt, és emlékszem, igen körülményes volt már maga a bejelentkezés is munka mellett, mert kizárólag személyesen lehetett egyáltalán még időpontot kérni is. Ráadásul meg kellett keresnem az épületet, egészen hátul a klinika területén, amit még életemben nem láttam. Utána a megadott időpontra úgy menni, hogy vagy másfél óra elteltével majdcsak lezajlott az egész.
Egy csúsztatható "koporsóba" kellett befeküdni, és nagyon pici szakaszos mozdulásokat végzett befelé velem egy "alagútszerűségbe". Szeletelő röntgen. Utána kaptam vagy két nagy, legalább A2-es méretű filmet minden egyes agyszeletről... szerencsére az negatív volt, és akkor 6 hetes Prednisolon-szedés (ijesztően szigorú szabályokkal -- mittomén, három napig napi 16 szem, és így lefelé, két szemenként csökkentve háromnaponként... őrület!, abbahagyni vagy rosszul szedni, kihagyni tilos volt! --, viszont tényleg elmúlt az az akkori, vérfagyasztó "fejbe-fejsze" fejfájásom.
Na, ilyen lesz elvileg ez az MR is.
Boldogságom határtalan.
Mindenesetre most akkor egyelőre maradtunk a csütörtök fél 1-ben, ahol elvileg megtudom a szövettan eredményét...
Mindenképp meg akarom kérdezni, hogy ez a borzasztó, minden tevékenység nélküli hátfájás nem lehet-e ezzel összefüggésben; valamint, hogy mehetek-e azért egyéb egügyi területen végzett röntgenekre. Csak úristen, el ne felejtsem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése