2014. december 24., szerda

Varratszedés oltással

Megvolt, túlvagyunk -- hurrá!!!!
Szenteste napján mindenki tudja, főleg családanyák, mennyire ki van töltve minden percünk, s annak ellenére, hogy semmi flanc, semmi költekezés, semmi külső program, semmi felesleges dolog nincs, mennyire mégis aktív és pörgős a nap. Még akkor is, ha az embernek  volt ideje előző napokban is rákészülni. Mint pl. egész megelőző hétvégén: létra előbányászása, függönyök leszedése, míg mos a gép, ablakok mosása, majd még vizesen függönyök visszapakolása létrázással, és átlag 10 másodpercenként "kiálló-beálló", fájón-recsegőn bénává fáradó jobb karral. Két gépnyi volt még a macskaszőrzettől előzőleg hosszasan megszabadított, mosható fekvőkék, takarók mosatása, egy gépnyi a rongyszőnyegek, három gépnyi Dani és az én cuccaim mosatása. A szoba el sem tudott volna szaladni, úgy néztünk ki, mint egy menekülttábor. Szilvi is mosott két gépnyit, hát az ő szobájukról már nem is beszélek... Csak szegény mosógépnek drukkolok ilyenkor mindig, hogy tartson ki...
Felnyaltam négykézláb a szobai padlószőnyeget, szivaccsal és szőnyegtisztító habbal -- hát, kár, hogy nem fotóztam le összességében azt a töméntelen mennyiségű macskaszőrt, ami mindenhonnan feljött (holott úgy általában kéthavonta megmászok egy ilyen habos tisztítást). Másnap pedig Szilvi porszívózott végig. 23-án megfőztem a húslevest is, rengeteg zöldséggel, csigatésztával, miegymás. Szilvi a bevásárlásokat intézte folyamatosan, ráadásul haditervek szerint, hogy mi hol a legolcsóbb. Mivel ők mindenkitől pénzben kapták az ajándékot, így rá hárult az is, hogy nemcsak a maga, de még hármónk nevében (anyám, Dani, én) is megvegye az ajándékokat maguknak; mindezek után fél napi csomagolgatás következett.
Én is megvettem anyámnak az én és a Dani nevében az ajándékainkat, becsomagolgattam. No meg nekem természetesen van egy Istvánom is, akinek még névnapja is lészen a karácsony mellett...:)

Na, most még ebbe férjen bele ebbe az időszakba néhány állatorvosi látogatás, a szenteste napján varratszedéssel. Egyébként meg már alig vártam, hogy túllegyünk rajta!
Nyitott hordozóba könnyen berakható volt Honesty, de Szilvit mindig hívom azért, mert a fedelének rácsukását jobb, ha ketten csináljuk, hiszen egyszerre kell körben összeilleszteni és becsukogatni.
Előre összepakoltam mindent, amit akartam, valamint útra kész állapotba tettem magam is.
Áldott jó, ragyogó napsütéses 10 fok volt; nagyon ránk nézett a jóisten.:) Volt némi szél, de mindig úgy fordítottam a hordozót, hogy a nyitottabbik része ellenkező irányba essék.
Két óra előtt 2 perccel már meg is érkeztünk. Akkor kezdődik a rendelés.
Meg is feledkeztek elsőre arról, hogy mi ma, kettőre voltunk híva varratszedésre, de végül is az a lényeg, hogy ott voltak, nyitva voltak, és azonnal be is mehettünk, mert nem volt senki.
Az orvosasszisztens szépen kiszedte a varratokat, Honesty meg sem mozdult ezalatt. Ezután a gallért igyekezett lehámozni, de nem volt egyszerű: ki kellett tágítani a lukakat ott, ahol összekapcsolódott a két széle. Még szerencse, hogy nekem nem volt muszáj levenni, nem tudom, hogy boldogultam volna vele, meg főleg a visszarakásával!
A doktornő megvizsgálta Honestyt: tény, hogy a bundája most elég gyalavász állapotban van, hiszen nyilván nem tudta magát rendesen mosdatni még azon a kevés részen sem így, gallérban. A nyaka körüli igen tetemes bunda teljesen befilcesedett. Mondta a doktornő, hogy hát ez semmilyen módon nem lesz kibontható, tavasszal majd le kell nyírni! Meg amúgy is, az egész bundája tartalmaz csomókat mostanra. Aggódtam a zsíros hátbunda miatt is, de a doktornő szerint lehet a stressztől is, szerinte helyre fog jönni. Ráadásul tudom, hogy most bő hétig egyáltalán nem evett száraztápot, ami azért segít abban, hogy a bundája szép legyen; de a gallér általi akadályoztatás miatt örültünk, ha a tasakos Félix és a víz megy, leginkább segítséggel.
Szintén a gallér következménye a folyamatos fejrázások miatt az, hogy az egyik füle külső oldala kicsit ki lett kezdve -- ez Betadine-nel helyre fog jönni.
Mindazonáltal jó állapotban találta Honestyt ahhoz, hogy megkaphassa a Purevaxot!
Szerintem ritka érdekesség egy december 24-i purevaxos dátum egy macskaoltási könyvben -- ezt a doktornő is megjegyezte a pecsételéseknél --, valamint egy kéttablettás féreghajtást is eszközöltek számára. Csak ezekért kellett fizetnem, mármint a Purevaxért és a féreghajtóért, ez 11600 volt.
Honesty is, én is megkaptuk karácsonyi ajándékunkat; hiszen én is erre invesztáltam magamnak a karácsonyra pénzben befolyó ajándékaimat. A varratszedésért stb. nem számoltak semmit, mint ahogy a múltheti kontrollért sem, az első vizsgálatért és a karomvágásért sem.
Nagyon jó érzés túllenni ezen az egészen!

Mivel a rendelőben hármójukat ismertem meg, lényegében ŐK a Rendelő; készítettem otthon előre három kis jelképes, ám aktuális ajándékot, ha már így karácsonyra lettünk híva.
Három kis ajándéktasak, benne három különböző színű, de egyívású színes kerámiamacska, mikulássapkában, és két-két szaloncukor.:) Ezek az adventi vásárból származnak. Évekkel ezelőtt, ajándék gyanánt szereztem be több ilyet, csak akkor már nem jött össze az a lehetőség, hogy az illetőket megajándékozzam. Ám tudtam, hogy egyszer még biztosan meglesz a helyük!:))


Tiszta szívvel leptem meg őket, és ők is nagyon helyesen, aranyosan fogadták, látszott, hogy kedves meglepetésként érte őket a gesztus.


Itthon Honesty nagyon felszabadult! Szinte végigtáncolta a lakást, nem győzött vakarózni, mosakodni. Nyomában a nap hátralévő részében marékszámra szedtem mindenhonnan a szőrpamacsokat! Azt hiszem, nem lesz szükség bundanyírogatásra. Meg fogjuk oldani, Honesty és én.:))
Örömében egyből felfalt egy tasak Félix zseléset, vizet is lefetyelt: élvezte, hogy nem kell segítség, mi is, hogy nem kell küszködnünk és asszisztálnunk a gallér miatt, hogy ne "utazzanak" a tálak közben.
Haramia morgása és önkéntes, konyhába való száműzetése is megszűnt. Csend van és helyreállt a béke.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése