2013. február 9., szombat

Búcsú Vinnie-től


Vinnie (Vincent),
aki már a Szivárványhídon túl jár...

* * *


 
A Szivárványhíd legendája
 
"A Mennyországot a földdel egy híd köti össze, amelyet Szivárványhídnak neveznek.
A híd innenső oldala a lágy zöld fűvel borított dombok, hegyek és völgyek földje. Ha egy állat meghal, aki nagyon közel áll valakinek a szívéhez, a halála után a Szivárványhídhoz megy. Itt mindig van elég víz és eleség, folyton lágy tavaszi szellő fújdogál.
Az öregek megfiatalodnak, a sérültek újra épek és egészségesek lesznek, pont olyanok, amilyennek álmunkban látjuk őket nap mint nap, vagy amint emlékeinkben újra és újra előjönnek. Napjaik önfeledt játékkal telnek, boldogságuk mégsem teljes, mivel mindegyiküknek hiányzik az a pótolhatatlan személy, akit maguk mögött hagytak.
Nap mint nap játszanak és rohangálnak, de eljön a nap, amikor egyikük hirtelen megáll. Fénylő szemei a messzeséget fürkészik, vágyakozó teste remegni kezd. Hirtelen kitör a csoportból, és szinte repül a zöld fű fölött, egyre gyorsabban és gyorsabban. Észrevesz Téged, és amikor te és különleges barátod újra találkoztok, összeölelkeztek az örömteli újraegyesülésben, és soha nem váltok el többé. Az öröm csókjai záporoznak arcodon, kezed újra simogatja a szeretett fejet, és végre újra belenézhetsz azokba a bizalommal teli szemekbe, amelyek oly régen távoztak az életedből, de a szívedből nem hiányoztak soha.
Együtt mentek át a Szivárványhídon."


* * *

Ma újra fájdalmas esemény történt macskás közösségünkben.
A cica, Vinnie, akiért 1 héttel Pocak halála után kezdtünk folyamatosan aggódni, Erika 7 éves imádott maine coon cicája súlyos betegség, másfél hetes küzdelem után búcsúzott az élettől.
Gazdija számára -- aki végig nem adta fel és mindent megtett érte -- Ő volt élete macskája. Nyugodj békében, Vinnie cica!

2 megjegyzés:

 1. Borzalmas ezt olvasni... Még egy kedves társ távozott...
  Mélyen átérzem Erika bánatát. Nincs nap hogy eszembe ne jutna Pocak...
  Remélem ebben az évben már nem történnek szomorú dolgok velünk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, döbbenetes...:(
   Hogyne jutna eszedbe Pocak, hiszen alig 3 hete... nem lehet ezt könnyen feldolgozni, hogy akár óránként is ne jutna eszedbe!

   Azt én is nagyon remélem...

   Törlés