2012. július 25., szerda

A meglepetés neve: Philips

Ritkábban szórakozott már korábban is a dvd-játszóm, hol lejátszott valamit, legközelebb meg már nem, vagy fordítva. Vagy: ha kilöketem vele a dvd-tartót, hozzányúlok kivenni vagy betenni dvd-t, akkor fogja magát és majdnem a kezemmel együtt becsukja, mielőtt még elhelyeztem volna a lemezt... Ezeket hónapok óta csinálja.
Hatéves lenne pont augusztusban, igazán nem volt mondható, hogy agyonhasználtam. Tévét sem nézek időtlen idők óta, nagy ritkaságszámba megy legalábbis, ha igen; de ha valami miatt ráértem, akkor a dvd miatt kapcsolok be tévét leginkább. A lejátszó ez idő alatt már javíttatva is volt, pont, mikor a válltörésem miatt többször rászorultam volna, hogy szórakoztasson.
Egy éve vagyok munka nélkül, ennek első félévében nyilván semmivel nem használtam többet, mint mikor dolgoztam, tekintettel nagynéném ápolására; ám ez évben gyakran használtam. Ugyanis az évek alatt jelentősen megemelkedett a restanciám megnézetlen dvd-k szempontjából, mivel barátom rendszeresen ellát engem töméntelen néznivalóval. Lehet, ennyi volt neki a szavatossága, mármint a lejátszónak...
Eredetileg arra gondoltam, hogy az ominózus lemezek a hibásak. Ám amiket nem tudtam megnézni már itt a vége felé -- pl. az Időalagút, Columbo teljes sorozatokból --, azokat a számítógép hibátlanul lejátszotta.Csak hát a számítógép monitorja előtt elég kényelmetlen ücsörögni filmnézés közben. Az ember azért jönne el a monitortól, hogy ne ott legyen...
Arra gondoltam, elvitetem Danival megint szervizbe, de Daninak is az volt a véleménye, hogy elképzelhető, hogy már tök felesleges lenne a javíttatás vagy már alkatrész sincsen, ezeket a cuccokat már nem évtizedekre gyártják, mint régen, hogy akár 25 évig is működött anyámék fekete-fehér Favorit tévéje... Ugyanezeket mondta István is. Ugyanakkor én is látom, hogy baromi olcsón kaphatók időnként akár akciósan is lejátszók.
Istvánom nem is ő lenne, ha annyiban hagyta volna, mondta, meg ne vegyük, mondjuk, a Penny Marketben a 4990-ért árult dvd-játszót (én nem vettem volna semmit, mert miből, ám lehet, hogy ennyit összedobtak volna a gyerekek névnapomra, és akkor igen), mert az én helyzetemben az is számít, kilököm-e a pénzt vagy sem. Azzal egyáltalán nem biztos, hogy sokra megyek, ha nem biztos, hogy ugyanazok a csatlakozók jók lennének-e hozzá, valamint az sem, hogy mit tud. Pl. csak gyári cuccot lejátszani stb.
Így ő megszokott hozzáértő és alapos módján kiválasztott nekem netes választási, vásárlási és intézési módszerrel olyat, ami minden szempontból megfelelő és árban sem rossz. Ráadásul a Pikk-Pakk csomagküldő szolgáltatás ára is benne van, ami postaköltséggel való helyettesítés esetén sokkal többre jönne ki.
Mikor ezt megtudtam tőle, mi a szándéka, innen számítva már a 3. napon jött egy sms: 3 munkanapon belül fáradjak a -- több debreceni közül a -- legközelebbi Pikk-Pakk ponthoz, és vegyem át a csomagomat.
A szolgáltatás ismerős volt, mivel ugyanígy, István segítségével rendeltem tavaly anyák napjára anyámnak -- úgy, hogy István választotta ki szintén neten a legmegfelelőbbet - egy "idősek számára való" mobilt. Csak akkor én fizettem, és munkaidő végeztével az állomási pontra kellett érte mennem. 
A jelenlegi ominózus Pikk-Pakk pont itt van, gyalog tőlünk 10 perc kényelmes sétányira, ez egy benzinkút shopja. Némi kölcsönös bénázás után -- valami kódszámot keresett az ifjú ember, ami az sms-ből hiányzott, ellenben az egyéb 10 adat meg stimmelt -- megkaptam a csomagot, melyért semmit nem fizettem. Előre készültem valami naaagy dobozra, amit átfogni alig bírok, és jóval nehezebbre is számítottam. Ehelyett kaptam egy kis pici, guszta, könnyű csomagot. Kibontva előkerült egy még kisebb, aranyos kis szerkentyű, mely Philips 3850/58 névre hallgat, s még természetesen aznap délután Szilvivel könnyedén átszereltünk a régi lejátszó helyére.
Azóta újra tobzódhatok esténként a sorozatokban, filmekben...
A régit, ami külsőre tök újnak néz ki, úgy meg volt kímélve; Szilvinek adtam, mert nekik nem volt, bár régóta szeretne, ha futná. Mondtam, ha gondolja, próbálja megjavíttatni majd, hátha sikerül és tudja még pár évig használni, s ha ez végképp nem jön össze, mert nem lehet vagy túl drága lenne a javítás, akkor meg szegény megszolgált Gabát majd kilomtalanítjuk...:(

Igazi névnapi ajándék és nagy meglepetés volt! Ezúton is újra és újra hálásan köszönöm!:)

2 megjegyzés:

  1. Teljék sok örömed benne, szolgáljon soká és jól!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, mindig rendkívül meghat a figyelmességed!

      Törlés