2011. november 21., hétfő

Gondok és betegségek

Már péntek délután éreztem valami rossz közérzetet, gyakrabban kellett fújnom az orrom és ahhoz képest, hogy én "indokolatlanul" baromi ritkán szoktam tüsszögni, most tüsszögtem. (Csak reménykedni tudtam utólag, hogy nagynéném nem kapta el, hiszen pénteken még ott "tanyáztam".) Szombatra már irtózatos torokfájással és levertséggel, vasárnap ugyanez lázzal, felturbózva jelentkezett.
Az egész előzménye szerintem Bencus által lett hazahozva egy apás hétvége után, aztán elkapta az anyja, majd én. Szilvi jelenleg még nálam is sokkal betegebb, 38-sok a láza, tele takonnyal és köhög, mint állat. Én mindezt csinálom, csak kisebb fokozaton. És csak reménykedve, hogy semmi bekavarás nincs és nem is lesz azzal kapcsolatban, hogy én kedden megkaptam az influenzaoltást...
Szombaton már csak bepakoltam nagynénémhez a bevásárlást és nem maradtam - kizárólag az ő érdekében. Úgy vásároltam, hogy több napra is megfeleljen. Azóta telefonon tartjuk a kapcsolatot, isten ments, hogy tőlem kapja el, ami még ronthatja is az állapotát! Egy közös, gondozó foglalkozású ismerősünk figyel rá folyamatosan (egy házban laknak), hogy bármi probléma lenne, ő megy, illetve szól nekem.
Vasárnapra alig aludtam a láztól, hol a hideg rázott, hol melegem volt, péntek óta szedtem a Neocitránt és Mebucaint, melyek jót tettek, de azért mégiscsak szarul voltam.
De fel kellett húzzam az órát fél 7-re vasárnap, mert a vízszerelőt csütörtökön felhíva ezt az időpontot kaptam: vasárnap reggel. Na most, ezt tág fogalom, ezért úgy gondoltam: 8-ra puccba kell állnom, mind magamat, mind a helyszíneket illetően.
Természetesen csak fél 11-kor jött... és egy óráig dolgozott az összes vízcsapon a házban, továbbá kicserélte a fürdőszobai mosdókagylót (9 éve cseréltük, azóta minden ismert külső behatás ellenére összevissza repedezett, sőt, az alján (!)már törött a mosdókagyló - "elfáradt" az anyag, van ilyen), és az az alatti műanyag csatlakozórendszert (vagy nemtom, hogy is hívják). A konyhai vízcsapunk már hónapok óta csepeg, szivacsokat rakunk alá folyamatosan, hogy pl. lehessen aludni... szóval ideje volt. Elég nagygenerál szükségeltetett, fő, hogy túlvagyunk rajta, s én megkönnyebbülve adtam át a végén egész havi kosztpénzünket.
(Amit mellékesen eleve a nyár eleji 3 havi végkielégítésből sajtolok még mindig ki, apró szükségrészletekben, ám június óta folyamatosan...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése