2011. szeptember 25., vasárnap

Maceratúra

Nincs időm naponta a netre, örülök, ha a méljeimet és saját topikjaimat úgy-ahogy rendben és szemmel tartom. De - szóltak, és utánanéztem.
Hihetetlen, de egyeseknek még mindig legnagyobb megnyugvásai egyike, ha engem cseszegethet. Olyan üggyel kapcsolatosan, melyhez aztán nekem az égvilágon semmi közöm.
Valakik baráti alapon összejönnek, oka számtalan lehet. Én, mint én - nem tudok róla, de ha tudnék, akkor is örülnék neki, ha tartós baráti kapcsolat alakulna ki köztük - mert miért ne? Ki lesz attól kevesebb?
Kicsinyes piszkálódásainál egy cseppet nagyobbak a problémáim - már annyira felesleges ez a szánalmas erőlködés...
Bevallhatom, 4 éve még inkább földbe döngölt az igazságtalanság, rosszindulat, rágalomhadjárat; aztán már majdhogynem megszoktam. Már szinte gyanús volt, ha pár hétig nem volt semmi degradáló hitelrontás sehol sem rám nézve; és már éppen csak gyilkos nem voltam... Csak reménykedhettem, hogy egyszer tán lesz nagyobb problémája is, mint a gátlástalan köpködés. Nem reagáltam egyre sem, annál inkább bedurrant, a netet  istenként felhasználva dühében a bosszúállásra... Úgyszólván egyetlen hét, de többször 1-2 nap sem múlt el anélkül, hogy valami módon ne próbált volna lejáratni, keresztbe tenni, rágalmazni, utálkozni. Néhány embernél nyilván sikerrel jártak ezek, de soknál, miután maguk - önmaguk! - is megtapasztaltak ezt-azt, azonnal helyre tudtak rakni bizonyos dolgokat. Ehhez nekem semmit sem kellett tennem.
Az igazságtalanság mindig bántott, utálatos, alávaló dolognak tartom az ítélkezést, pálcatörést olyanok fölött, akiket meg sem hallgatunk! Bolhából elefántot, tüsszentésből ordítást - hogy odafigyeljenek ránk és sajnáljanak. "Hallgattassék meg a másik fél is" - ez így (lenne) fair.
És az illető nem változik, nem tanul a régi baromságaiból, szokásához híven ő, mint Ő - kinyilatkoztat. Úgy, hogy szándékai szerint azért ne csak az ominózus két ember, de minimum három essen már áldozatul.
Hát velem most sem ér célt. Lehet, hogy azért, mert soha nem éreztem azt a késztetést, hogy lesüllyedjek az ő szintjére. De inkább azért, mert értelmetlen, pitiáner gonoszsága mostani életem mellett kb. annyira hat rám, mint amennyire lényegtelen a macskás kisprózáimban kiírni a macskám teljes törzskönyvi nevét. Nem vágja, hogy azok a történetek egyáltalán nem arról szólnak, hogy kit hogy hívnak! Pont annyira nem az a lényeg, mint amennyire nem a macskám beszkennelt oltási könyvét és törzskönyvét küldöm be a történet "dekorálásához".
Úgyhogy ezt a maceratúrát egész nyugodtan be lehetne fejezni és engem elfelejteni. Nem hinném, hogy egyéb dolgokkal a háztájon nem lehetne foglalatoskodni...

8 megjegyzés:

  1. Az utolsó előtti mondat telitalálat.

    Flami

    VálaszTörlés
  2. Köszi... 4 év szinte folyamatos b...tatása után egyszerűen már valahová kikívánkoztak a dolgok, annak ellenére, hogy már túl vagyok rajta. Ennek ellenére picikét zavar, ha valaki még 4 év után sem tud túllépni a vaktában történő gonosz célozgatásokon, és minden alkalmat megragad a feketítésre...

    VálaszTörlés
  3. Ezek a piszkálódások magát az illetőt minősítik.Valamit nem képes "megemészteni", amíg ez az állapot nála fennáll csak saját magának árthat a benne feszülő indulatok miatt.A hasonló mentalitásu embereknek én azt szoktam kivánni, ha nincs elég baja, adjon az Isten ezerszer annyit.

    Neked pedig kedves Dragoncat kivánok jó egészséget, és minden jót!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a jókívánságokat!

    Igen, értem én, azért is nem reagáltam ennyi időn keresztül - és azért ennyi idő múlva is "úriember" vagyok, mert nem az index nyilvános fórumain és még számtalan helyen élek vissza ellene, ahol x az n-ediken ismer(het)ik az embert - ott bárki tudja, kiről van szó. Köszönhetné nekem, mert ki tudtam volna tálalni, több fejezetet írni a szemétségekről, és nem csak én! Sokan vagyunk hasonló cipőkben, csak én voltam az, aki nem pofázott vissza sosem, bár megtehettem volna. Egyszerűen nem vettem fel a rohadt kesztyűjét. Én a helyében abbahagytam volna és más után nézek: karate, gyöngyfűzés, agyagozás, pasziánsz - bármi, ami levezeti a felesleges sötét indulatokat. Csak most már jó lenne, ha középkorúan felnőne, tudomásul venné, hogy ő se fiatalodik, valamint, hogy az embereit nem feltétlenül így tarthatja meg, hogy másokat folyamatosan befeketít és elás. És mint ő maga írta 4 éve a saját blogjában: az intelligencia nem az évek számától függ. Na, ez az előre kitervelt szándékos, hatalmas rúgás az életkorom miatt végül is baromi nagy igazság, még akkor is, ha nem tartom feltétlen bűnnek és hátránynak, hogy idősebbnek születtem... És az is áll ám, hogy... Igen! És nem is a diplomák számától... de nem ám.
    Hagyjon békén, szálljon le rólam! ELÉG.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon sajnálom Sárkányka ezt az egész ügyet, hogy kialakult és évek óta folytatódik :-(
    Most úgy érzem, te csinálsz belőle problémát magadnak. Egy mondatért írsz egy egész hozzászólást.

    Minden tenyésztő joggal büszke, ha szép cicái vannak, mint ahogy a te Honestyd is gyönyörű. Nem kell törzskönyvi másolat, meg semmi, elég lett volna, ha kiírod a teljes nevét :-(( Te is büszke vagy a verseidre, hogy esne, ha valaki más felhasználná a forrás megjelölése nélkül ?

    Remélem, túl leszel ezen a nehéz időszakon és megnyugszik a lelked is. Sok erőt kívánok !

    Vaci

    VálaszTörlés
  6. Kedves Vaci, én igazán megértem a baráti szálakat. Mindig kimaradtál, ha engem értek az igazságtalanságok, nem védtél meg, még amikor semmiségek miatt lettem is összerugdosva. Mindez azért, mert szóltam valakihez, akihez nem kellett volna! Bejelentkeztél a blogomba, majd kiírtad magad, mert úgy kívánta a "helyzet" - oké, szuverén jogod, mint írtam, megértem a baráti szálakat.
    Most mégis írsz nekem, bár diplomatikusan próbálod. Nekem ez már nem probléma, sajnos, vannak igaziak; és ez a saját blogom - miért ne írhatnék bármilyen hosszú hozzászólást?
    Ha visszaemlékszel, nem én voltam az, aki a saját macskáim gyerekkori fotóinak képtárba (egy KÉPTÁRBA!) vitelét több fórumon gúnyosan megvétózta, hogy nem emlékszik, hogy engedélyt adott volna az ő szellemi termékeinek eltulajdonítására - magyarul lopással vádolt amiatt, hogy képtárba tettem a saját macskám általa CD-n megkapott gyerekkori képeit.
    Haha, a verseim és a büszkeség? Ki volt az, aki hatalmas szakértelemmel ledilettánsozott, gúnyosan prófétának nevezett és még folytathatnám? (Össze vannak gyűjtve, még ha netán moderáltatta is.) Ja, közölték már többször a versem a forrás megjelölése nélkül, többek közt még a napilapunkban is. Tudom, milyen érzés, nem esett jól, de nem fröcsögtem.
    Mi az, hogy évek óta folytatódik: őszintén, szerinted talán én teszem? Visszakereshetsz, Vaci, 4 év folyamán, és nyíltan vagy virágnyelven, de kettőnk viszonylatában mindenhol az ő áskálódásai, motyogásai és békétlenségei vannak. Őt senki nem utasította rendre, mert inkább eljöttek onnan; bár többek között a blogjában becsületsértésig elment ellenem többször is - oké, az blog, az ő érzéseivel. De nyilvános fórumokon is végtelen örömmel lövöldözte rendre a nyilait.
    A macskáim igaz történetének meg, bármilyen hihetetlen is, nem létszükséglete a vezetéknév, hidd el, anélkül is lenne vele problémája - ha van sapka, azért; ha nincs, akkor azért. Egyébként sem olyan könnyű elférnie egy történetnek ennyi helyen, és ez nem a lexikális adatok tárhelye.
    Nekem most telt be a pohár, és ha gondosabban visszanézed az okát, rájössz, hogy aminek kapcsán felmerült ismét az ellenem való áskálódás - hogy Flami találkozott MM-mel -, annak semmi, de semmi köze hozzám! - mégis újra muszáj volt csesztetnie engem.
    Nem EGY mondat miatt írok EGÉSZ hozzászólást, hanem 4 év után. EZT nem kéne elfelejteni.
    A nehéz időszakom nélküle is tény, de semmi köze ahhoz, hogy most valóban úgy érzem: álljon végre le és felejtsen el. Csupán ennyi lenne az egész. 4 évig szívtam, fejezze be.
    A jókívánságaidat köszönöm.

    VálaszTörlés
  7. Nem éri meg foglalkozni vele...
    Tudom nehéz, ha úgy érzed megbántanak, de egyszerűen, ne vegyél tudomást róla. Ezzel az ő vitorlájából is kifogod a szelet, mert egyszerűen céltalanná válik amit csinál.
    Ahogy írtad vannak sokkal fontosabb dolgaid, nagyobb problémáid. És örömeid. Azokra figyelj inkább, ne ilyen lényegtelen (még ha bántó is) dolgokra. Kevés ő ahhoz, hogy valóan bántani tudjon, ha nem veszel tudomást róla! :)
    Sok erőt és kitartást kívánok!

    meoindil

    VálaszTörlés
  8. Köszi, Meoi. Te ab ovo mindent tudsz, ahogy volt, elejitől fogva. És tudod, hogy 4 évig hallgattam rád, nem vettem tudomást... - és eztán sem szándékom, igazad van. Még egyszer: köszi.

    VálaszTörlés