2011. augusztus 7., vasárnap

Tablóképek

Többször is beszkenneltem, illetve régebben lefotóztam és úgy tettem gépbe a tablóképeimet, különböző régi ismerősök-osztálytársak kérésére, mivel hogy az övékéi elvesztek. Szívesen megtettem, pláne, hogy ezáltal e régi képek saját magamnak is elérhetően digitális állapotba kerülnek. Megkapták az ismerősök, mert néha akadt, aki időről időre kérte, majd az enyéim vesztek el, mert az ördög nem alszik: az én gépem is került olyan állapotba időnként, hogy elvesztek dokumentumok, képek, hajaj! Ha elhanyagolja, halogatja az ember a többfelé való lementést/kiírást, akkor sajnos, ez bármikor megtörténhet.

Általános iskolailag egyetlen találkozónk volt megtartva, az 5 éves. Még élt Ica néni, az osztályfőnökünk, és a találkozó az Újvigadóban volt rendezve. Azért elég rendesen összegyűltünk, csak azután már annyira szétszéledt az osztály, hogy nem volt ember, aki vállalja, hogy összeszedi, felkutatja az osztálytársakat.
Gimnáziumilag volt egy 5 éves (Szabadság étterem), egy 10 éves (ezen nem voltam pocaklakos miatt - de egy osztálytársnál volt megtartva), egy 25 éves az iskola szervezésében, és egy 30 éves, melyet szintén egy osztálytárs rendezett magánál.
Mikor a 25 éves érettségi találkozóra készülődtünk, akkoriban tudtam meg - holott már régebbi történet -, hogy amikor egy időben valami költözés volt a gimi felújítása alatt, utána egyszerűen "nem lett meg" pont a mi osztályunk tablója!
A 25 éves találkozónak az iskolai hivatalos formáján 4 negyedik osztály vett részt. Az osztályonkénti "privát", tereferés találkozó után az ebédlőben az előre jelzett létszám alapján voltak a 4 osztály számára megterítve az asztalok, és minden osztály mögé külön asztalokra feltették az illetékes osztály nagytablóját. A mienk hiányzott...:( Kár érte. És miért pont a miénk? Emlékszem, attól függetlenül, hogy jól éreztük magunkat az emlékek felelevenítése által, de mégis olyan elárvultnak éreztük magunkat: minden osztálynak ott volt az ofője, a mienk már sajnos, nem jöhetett. Nem ült velünk tanár. Ezenkívül mi voltunk a legkevesebben, talán 9-en! A többi negyedik osztály ehhez képest hatalmas létszámmal vett részt. És hát - természetesen, a mi nagytablónk hiányzott.
Az iskolai rész után fagyizni ültünk össze a Gara cukrászdában, majd este az akkori Spaten (?) sörkertben, gyertyás asztaloknál folytatódott a zenés buli, finom "egyenvacsorával", tánccal (aki akart), aztán az italokat saját zsebből fizette a jónép (az egyenvacsorát is, csak az előre fizetendő volt részvételi díjként).

Szóval az ilyen balesetek miatt becsben tartom a kicsiket. Szerencse az albummániám, mert így annyi - 6 - költözés után is egyben maradtak a fotóim...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése