2011. június 27., hétfő

Budapesten 3 nap


Pénteken Pestre mentem, ez is nagyon időszerű volt már, tekintve azt, hogy több mint 2 hónapja nem találkoztunk barátommal. Tekintve azt, hogy (bár lényegtelennek tűnik, de számomra nem az) az időjárás is kedvezett, a lehető legjobbra sikerült a kirándulás.


Pénteken finom marhaperkelt nokedlivel a Westendben, estére kínai kacsa rizzsel és csípős káposztával, valamint töméntelen ajándék a kedvestől. A Cserépvárosban pl. egy különleges selyem, egészében négyzet alakú (középen dugd be a fejed és derékon húzd össze) ruhát vett nekem, de otthon több könyv - A vándorló palota, Simon's Cat - marcipános macskanyelv, facica, praktikus hajfesték fogadott. És ő ezt a gesztust  megismételte további két napon keresztül... így a további két nap mindegyikén felkelés után még gazdája lettem a Vámpírnaplók eddigi utolsó két nagy kötetének (a többit is tőle kaptam és már "el vannak olvasva"), további hajfestékeknek és facicáknak, és a 3 napra elosztva szokás szerint számlálatlan - most 10 doboznyi, de van olyan, melyik önmagában 6 dvd-ből áll - filmnek.

 

Este szándékunkban állt elindulni a Múzeumok éjszakájára, de "élemedett korunkra" való tekintettel, a korai kelés, utazás és utána a pakkokkal való órákon át tartó mászkálás után lecihelődve inkább az esti videózás mellett döntöttünk.

Szombaton délelőtt kimentünk a Duna-party (talán) 3 napos rendezvényére, s majdnem este jöttünk haza.
Nagyon kellemes kikapcsolódás volt, nekem nagyon kedvező 20-22 fok körüli hőmérsékletben, sok látnivalóval. Már délelőtt láttuk, ahogy a tv-stábok készülődnek a Duna-parton. Órákig sétálgattunk, nézelődtünk, végignézve a kézműves kirakodóvásárt, a Duna-partot, belehallgatva koncertekbe itt-ott, kolbászos-hagymás kemencés lángossal, sörrel és fagyival; átgyalogolva a lezárt Lánchídon, és mindketten őrülten fotózva egész nap.


Kaptam kézileg varrt cicás tarisznyát, cicás hűtőmágneseket... miközben megkezdődött a parádé: sárkányhajózási verseny a Dunán, valamint vízi járművek felvonulása.


Nagyszerű nap volt... hazafelé török grillezett csirkét vettünk elvitelre jellegzetesen finom rizsükkel - ez is nagyon jólesett, valamint a fekete sör utána...

Harmadnap, új macskás tarisznyámat felöltve, sarkába tűzve a Simon's Cat könyvhöz tartozó kitűzőt, kimentünk a Duna-partra szintén, mivel egy ottani idős festővel beszélgettünk előző nap, aki 35 évig pék volt és amatőrként fest, ám nagyon jól - és megígérte nekünk, hogy - mivel orrunk elől megvették - másnapra fest nekünk is egy Duna-parti tájképet.
Ki is mentünk, és már szinte lemondtunk róla, de érdemes volt a szakaszt 2-szer átsétálnunk, mert végül is nem sok késéssel jött, és kész volt az akvarell! Természetesen ezt is ajándékba kaptam a kedvesemtől. Készen voltam...

Ezután kimentünk a Városligetbe, ahol az Art on Lake kiállítást néztük meg, ami a Városliget most teljesen vízzel feltöltött taván látható, s egyúttal nemcsak abban gyönyörködtünk, hanem a tájban, a ligetben, a tóban, és a csodálatos Vajdahunyadvárában.


Pont belefért a nap azon részébe, ami után nem sokkal már készülődnöm kellett haza... hazafelé a Westendben megkajáltunk - én rántott csirkemellet rizzsel és sört -, majd hazamentünk, és kényelmesen volt még pár óránk a vonatindulásig.
Nagyon-nagyon szép volt ez a három nap... szívből remélem, hogy státuszomra való tekintettel nem ez volt az utolsó...

 

4 megjegyzés:

  1. Kell ennél jobb, hogy szeretnek és szeretsz? Barátod (barátaid), családod! akárhogy is van, hidd el, ez életed tán legszebb szakasza, most legyél boldog, ne görcsölj, és az élet majd úgyis "hozza magát". Ki a boldogabb? A tücsök, vagy a hangya?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép hétvége volt! Örülök hogy jól érezted magad és a gondjaidról is sikerült megfeledkezned!
    Élmény volt ennyi mindent látni, megnézni veled!

    VálaszTörlés
  3. Tibbe: igen, teljesen boldog is lennék, ha megérdemelten, abban a korban, mint "régen", megérkezhetett volna a nyugalom időszaka. Most azonban úgy vagyok boldog, hogy tudom, még majd' 10 év munka hátravan, amit nem tudom, hogy fogok tudni teljesíteni szubjektív, de leginkább objektív tényezők miatt...
    Köszi, hogy olvastál!:)

    VálaszTörlés
  4. Meoi: hát tényleg szuper volt minden.
    Köszönök mindent!:)))

    VálaszTörlés