2011. február 26., szombat

Kongó - Torday Emil nyomában


Ugyanaznap, a Capa-kiállítás után megnéztünk egy egészen más jellegű, de igazán érdekes, egzotikus kiállítást: Kongó - Torday Emil nyomában címmel. Ez egy igazán különleges hangulatú videó- és fotókiállítás, amely a vadregényes Afrikát mutatja be.

 
"Torday Emil Afrika-kutató 1900–1909 között három jelentős kutatóutat bonyolított le a Kongó-medencében. Utolsó útjának századik évfordulóján, 2009 nyarán az Afrikai-Magyar Egyesület expedíciót indított a Kongói Demokratikus Köztársaságba, hogy Torday egykori útvonalának egy részét bejárja. Az expedíció sikeresen eljutott azokhoz a népcsoportokhoz és helyszínekre, ahol Torday legkiemelkedőbb kutató- és gyűjtőmunkáit végezte. Az útról készült fotókból összeállított válogatás 46 kép által mutatja be az expedíciót, melynek létrejöttét Debrecen önkormányzata is támogatta."

2 megjegyzés:

  1. Irigykedem mindkét kiállításért!:))

    VálaszTörlés
  2. Jók is voltak, ám a blogba elfelejtettem beleírni, hogy a Capa-kiállítást illetően az itt szereplő fotók természetesen csak plakátként-reklámként voltak kirakva az előtérben, ui. magán a kiállításon nem lehetett fotózni - úgyhogy csupán ezeket tudtam berakni. Még a megvilágítás is egyedi volt, nehogy sérüljenek a fotók.
    A Kongón lehetett fotózni.

    VálaszTörlés