2011. január 25., kedd

4 éves a Gyöngy


Négyéves a Gyöngyszemek. Szinte elröppent ez az idő. Egyik év a másik után csak úgy szalad, leginkább az évente ismétlődő eseményeken mérem le: hisz' ezt még most csináltuk, ezen most estünk át, ezt most intéztük - már megint kell?
A Gyöngyszemekkel indul minden napom. Nagyon-nagyon indokolt és kevés az olyan nap, amikor nem tudok bejelentkezni, egyszerűen hozzátartozik a hétköznapi hajnalokhoz vagy hétvégi nappalokhoz-estékhez.
Nem pörgős topik, ezért bárki számára követhető, még pár nap kihagyással is bőven utánolvasható, hisz egyrészt fizikai képtelenség folyamatosan ontani rá az áldást, lévén, hogy az embernek ezer más dolga is van, másrészt felesleges is - a mennyiségen nem múlik semmi. Jobban követhető bárki számára, s pont itt látszik meg az az eset, amit olyan sokan elmondtak már, hogy esetenként "a kevesebb több". Csak a magam szerepe szempontjából: bevallom, többre értékelem azt, hogy egységes tipográfiában, ugyanakkor dekoratívan, többször átnézve minden szempontból küldjek el egy hozzászólást, mint hogy lapátoljunk csak a statisztika öröméért - és még így is előfordulhat hiba természetesen. Tartalom és esztétika együtt, ez a lényeg.
Na meg hát nyilván egyértelmű: többször is megkívánná az ember a verselést, ha több ideje lenne rá. De munkahelyen nálunk speciel kizárt, akkor dolgozni kell, olyan nincs, hogy "elvégzem a munkám, miért ne netezhetnék", mert ui. nálunk a munkának "nincs vége". Ha elvégzem, már sorban állnak a következők, egyik sürgősebb, mint a másik. Volt egy időszak, régen, amikor más helyen és lazábban voltunk, akkor meg lehetett tenni munkánk mellett annyira, mint ahogy más óránként kivesz 10 percet vagy cigiszünetet tart stb. - na, ilyen nincs már... és akkor sem volt hivatalos vagy elfogadott.
Bízom benne, még sokáig működik az index, a topik és mi páran, akik időnként, egy apró közösségként ott vagyunk. S hogy nem csak a mi örömünket szolgálja, azt bőven bizonyítja az a tény, hogy számtalan helyre elhordják az itt felrakott dolgokat, és/vagy hivatkoznak a lelőhelyre, a Gyöngy linkjére.
Boldog szülinapot, Gyöngyszemek!

2 megjegyzés: