2016. november 30., szerda

Napos antológia; lft. határozata

Ma összekaptam magam, és elmentem a savanyúságmarketbe. Nem is tudom, miért nem vásároltam még itt soha, akkor tudtam volna, hogy Marika itt dolgozik. Egyből megismertem, hiszen amúgy ismerősök vagyunk a FB-on, meg tőle vettem át 5 éve is az antológiát.
Hozta is mind az ötöt, már látványra is gyönyörűek voltak.
Hoztam neki egy táblacsokit a közvetítésért -- mert örömet szerezni jó.:)
Egyúttal beszélgettünk is, és kiderült, hogy hamarosan, sajnos, bezár ez a bolt is, és most Marika kereshet megint munkát. Nem tudjuk kideríteni, hogy ezek a boltok itt a téren (tulajdonképpen Dani házával szemközti ugyanilyen hétemeletes, ahol Ildikó és az idős Marika néni (keresztanyám barátnője) lakik, ezeknek a házaknak az alján sok ilyen kisbolt van, és annyi minden volt már itt is, hogy csuda... és valahogy mind alig van meg 1-2 évig, nem bírják, tönkremennek...:(
Nagyon sajnálom, mert egyébként sok mindenük van, most jöttem rá.
Vettem kovászos uborkából vagy 8 kis csinosat, valamint vagy 60 deka savanyú káposztát. Ja, és olyan 25 dekányi céklát. Nagyon-nagyon finomak!
És amikor fizettem, kiderült, hogy egyáltalán nem is drágák...
Utána hagytam Marikát élni, hiszen ez a munkahelye. Jó volt a találkozás!


Ezután bementem a Coopba, ahol már jó régen jártam, hiszen az innen való vásárlásokat leginkább Szilvi szokta rendezni (ő mindig tudja, hol mit érdemes venni, hol milyen akció van éppen stb.)
Vettem már a káposztához húst, mert kitaláltam és úgy megkívántam a toroskáposztát.
Meg megvettem a nyögdíjas bérletemet is...

Otthon du. postáscsengetés, ajánlott levél. Megjött a 3. levél is a lakásfenntartási ügyben, melyből kiderült, hogy megítélték nekem a havi 3000 Ft támogatást, melyet, mint eddig is, a Hőszolg.-hoz fognak utalni, és ennyivel lesz kevesebb a havi fűtésszámlám.
Nem sok türelmem szokott lenni az egész levél apróbetűs hivatalos részleteihez, de most átfutottam: lényeg, hogy most a plafon 3600 Ft, ami adható, de csak egyfős háztartásoknak adják. Mivel mi többfős háztartás vagyunk, mindegy, hogy mindenből több fogy ezáltal, így mi 3000-t kaphatunk... nem okvetlen logikus, csak akkor, ha mondjuk, keresetünk is lenne. De mindegy. Örülök, ha valami pozitívan zárul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése