2015. október 9., péntek

Mimike távozott...:(


Váratlanul elpusztult Mimike, a Szilviék szép kis hullámos papagája. Ötéves volt.
Utolsó napon időnként szokatlan hangokat adott és időnként felriadva levegőért kapkodott. Még egy nap sem volt az egész... Mire az iskolából hazajöttek, a vegyes magos tálkájába bukva nagy valószínűséggel már távozott szegényke az élők világából.
Az egészről én már csak akkor szereztem tudomást, mikor már vége volt. Tulajdonképpen ideje sem volt tudatosulni bennük, hogy valami nagy baj lehetséges.
Bencust megviseli. Nem nagyon érti, hogy Mimi meghalt, és soha nem fog már élni, csipogni, élénken ugrándozni, püfölni a csengőt vagy a műmadarat, valamint most már ő sem fog csipogásra ébredni...
Reméljük, nem szenvedett sokat.:(
Anno Rebeka nimfám éjszaka még semmi szokatlant nem produkált, mikor aludni mentem. Nagyon éberen alszom, de nem hallottam semmit. Reggel felkeltem: nem láttam az ülőkéjén. Belenézek a kalitkába: lent feküdt élettelenül a padlón... Ő is ötéves volt. Ennyi az ő kis életük... ki tudja az okát?
Nyugodj békében, kismadár...













Mi az állatkáinkért is gyújtunk gyertyát a Gyertyalángon. Rendszeresen. Nem csak emberekért lehet. Őérte is ég 3 gyertya... :(


3 megjegyzés: