2019. február 22., péntek

Ez is, az is...

Délelőtt itthoni ténykedés, netezés.
Regisztrálok nagyerdei egyesületi programokra, úgymint az április 6.-ra tervezett "madárfutásra" (nyilván csak gyaloglói szinten), valamint az április 14-i tiszaigari kirándulásra.

Hagymás sült sertésmájat készítettem, ettem.


Délután megint telefonáltak a Tescóból (sosem lesz vége), hogy elkészült a kártya és be tudnék-e menni érte. Mondtam, hogy többször is úgy értelmeztem, hogy postán lesz kiküldve. No mindegy, ők azért jelzik, hogy bemehetek érte. Kérdeztem, meddig; azt mondta a hölgy, hogy jövő hét közepéig. Csupán gondolom, hogy ha nem megyek be, egyértelmű, hogy kiküldik. Nekem mostanában elég volt a hivatalos Tesco-látogatásból.

Ezután István telefonált, miszerint ez már a 2. hét, amikor a szerelők jövés-menése miatt nem dolgozik, és otthon feszeng a rumliban és a hidegben. Borzasztó kínos lehet az egész, hiszen a fürdés és vécézés is gond, nem is akármilyen! De ez még mind semmi, kíméletlenül ledöntötte a lábáról a lumbágó. Mára már iszonyat nehezen mozog, felkelni is órákig tartott, öltözni, hajolni meg végképp nem... Úgyhogy kénytelen volt segítséget kérni a barátjától, aki szerencsére bevásárolt és beszerezte neki a lumbágóhoz alapvetően szükséges Voltaren Dolo tablettát és kenőcsöt... segített az almozásban, ilyenek. Nem is tudom, ha valaki egyébként is derékfájós, hogy nincsenek ezek állandóan otthon. Ráadásul neki is, mint utólag megtudtam, már 1 hete fájt a dereka, úgy járt dolgozni, és ezalatt sem jutott eszébe, hogy tegyen ellene... illetve előzze meg a nagyobb bajt.
Most aztán ha jövő héten tudna menni már a szerelőktől dolgozni, most meg a lumbágó tartja vissza. Katasztrófa!😟
Arról már ne is beszéljünk, hogy derékfájásnál pláne nem ártana némi meleg sem a lakásban...😱

Este a szokásosakat néztem, plusz 5 részt a szlovák sorozatból. A 140.-kel zártam a napot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése